Josefins Värld

Söndagkväll

Kategori: Vardag

Idag har jag tots det fina vädret spenderat lite tid inne på Birsta City dock var det ett betalt besök- det vill säga jobb, annars jobbar jag ju inne i stan men eftersom det krisade med personal så hoppade jag in:) det var roligt att se lite gamla bekanta ansikten. Innan Elias kom till världen jobbade jag ju I Birsta men kände under mammaledigheten att jag aldrig kommer klara att jobba så sena kvällar, så jag tog ett vemodigt beslut att lämna min tjänst som exponeringsansvarig i Birsta och börja jobba mindre tid i stan, ett beslut som jag idag absolut inte ångrar, jag får massor av tid med prinsen, kortare resor, ja allt blev faktiskt mycket bättre. Jag har tagit beslutet att just nu enbart satsa på min familj, karriär får jag göra senare. Och vem tusan vill jobba då man är mamma till det underbaraste som finns, våran lilla prins som vi vill ska få en trygg, säker och massor av kärlek i sin uppväxt, Vi älskar dig så oerhört skruttunge♥
Om jag fick välja skulle jag stanna hemma för alltid;)

Imorgon ska det tydligen vara supervarmt, härligt med tanke på att jag och Elias är lediga hela veckan:)
Mina ben måste bli bruna, lite iallfall, inte ok då grannarna behöver solglasögon för att inte bli bländade.. ;) *skratt*

Sov Gott!


Kvällsprommis med mommo





We love you Mommo♥

Midsommar

Kategori: Vardag













♥♥Tack för en underbar dag med det bästa sällskapet, jätte god mat och framför allt för att vi fick komma och fira midsommar med er vid havet♥♥

Dagarna som gått..

Kategori: Vardag


Torsdag kväll var jag ute med tjejorna för att se Satc 2. Vi började kvällen på Stadshuset för att sen nästan springa till bion, jisses vad tiden går fort då man har roligt:)

Fredag blev vi överaskade av Sofia och Uffe som kommit hem till Sundsvall:) Vi åt jätte god frukost och gick en prommis för att titta på hästarna och fåren trots regnet:)
Eftermiddagen var vi hemma hos mamma och pappa för att äta middag, supermysigt och jätte god mat hade mamma gjort:)



Lördag= Prinsessbröllopet, Vad fint det var, vi satt klistrade stora delar av dagen framför tvn;) Jag hann ändå med att vara och jobba några timmar och sen åkte vi ut till Birsta för lite shopping.
Vi hade planerat att gå ut och äta allihopa på kvällen men eftersom vädret var lite halvknasigt bestämde vi oss för att grilla hemma. Självklart var prinsessbröllopet på i bakgrunden hela tiden:)

Sofia hade köpt kronprinsessans ljuslykta på Åhléns.

jätte mumsig efterrätt..

Söndag var det kalasdags för världens bästa Emil som fyllde hela 1 år. Jätte mysigt kalas med massor av gott fika:)
Efter kalaset mötte vi upp mamma och pappa i Birsta för att kolla på studsmattor:) och som ni vet så blev det ju en inköpt så resten av kvällen var det montering och klippning av gräset som gällde. Vad vi åt till middag? jo just det Mcdonalds..


Födelsedagsbarnet Emil♥

prins på kalas som verkligen gillade Emils nya bilar:)

mamma på kalas.

Måndagen var jag och Elias bara hemma och tog det lugnt. Vi tvättade lite och självklart hann vi med massor av hoppning:)
Kvällen spenderades med en av mina bästa vänner Jessica. I Love You♥

Idag Tisdag har jag jobbat och prinsen har varit på dagis. Hela våran kväll ikväll har vi plockat ur alla fönster och tagit ner alla gardiner, fönsterputsarna kommer nämligen imorgon:) Jippie, inte en dag för sent, snart ser vi inte ut...
Idag fyller även en av mina favvisar år nämligen världens bästa Sara som är Elias faster ,min svägerska och Daniels syster.. ;) Längtar tills vi ses på Fredag♥

Ska försöka skärpa mig lite med bloggningen... men ni vet ju hur det är då solen skiner... ingen tid ingen ro att sitta vid datorn:)

Kramar

Elias, han gillar att hoppa...

Kategori: Vardag

Elias har äntligen fått en egen studsmatta. Behöver jag säga att han är överlycklig. Elias har tidigare varit lite rädd då han varit hos grannarna och hoppat. men idag bara flög han på sin och började tokhoppa, mamman hade det aningen jobbigt då hjärtat var i halsgropen hela tiden, tur att vi köpte skyddsnät säger jag bara, det borde vara ett måste på alla studsmattor.
Bör tillägga att moffa ligger väldigt bra till hos Elias, då det var han som lättade på lädret idag *skratt*
Tack snälla moffa och moffa, jag älskar er♥/ Elias


montering pågår

-Pappa, skynda dig nu, jag vill hoppa.
prinsen blev less på att vänta efter ett tag

äntligen gick det att provhoppa:)


Jippie! helt klar, hopp hopp hopp:)

Ska skriva om helgen som gått imorgon, Vi har verkligen haft en toppen helg:)

Hemma efter tjejkväll:)

Kategori: Vardag

Har precis hoppat i pyjamasen och ska sova men tittar in och säger godnatt innan.
Filmen var sådär, men vad gör det då man hade bästa sällskapet:)♥


En rosa drink är ett måste då man ska se Satc med girlsen ;)

Varför regn just ikväll?

Kategori: Vardag

Varför just ikväll då vi planerat att sitta på en uteservering, vad tusan är det med denna sommar:)



Känner på mig att detta kommer bli en supermysig kväll♥

Torsdag

Kategori: Vardag

Febern vägrar ge med sig, så idag tog vi en tur till vårdcentralen för att kolla så det inte är öroninflamation, och som tur var så har han inte det- ännu iallafall. Men om febern inte snart ger med sig har jag en stark känsla av att det kommer sluta med ont i öronen iallafall.

Ikväll ska jag ut med girlsen och se på Satc 2. *längtar* :)

Nu kom Mommo hit, kul!

Kram

Onsdag

Kategori: Vardag

God morgon!

Elias har fortfarande feber, hoppas hoppas bara att han inte får öroninflammmation! Förkyld verkar han inte vara iallafall.

Snart kommer Daniel hem och ska mysa med Elias medans jag jobbar. sen är jag ledig två dagar, vi hoppas på soligt väder och en frisk prins:)

Jisses vad jag har längtat tills ikväll - sista avsnittet av Greys, spännande...

kram

En videohälsning:)

Kategori: Vardag



Vi bjuder verkligen på oss själva ikväll ;)

Knasig natt och febrig prins

Kategori: Vardag

Vilken knasig natt det varit. Jag låg och vred och vände mig hur länge som helst utan att kunna somna och jag tror att ganska precis då jag lyckats somna kom prinsen in till oss och pratade om att flugor bitit honom på benen, stackars liten verkar ha drömt mardrömmar och när han kröp ner under täcket med mig kände jag att han var supervarm, och mycket riktigt tempen visade på 39. som tur var tog vi alvedon och sen somnnade vi om:)
Jag skulle egentligen ha jobbat några få timmar idag men jag valde att vabba istället, imorgon får dock pappan vara hemma;)
Det konstiga är att Elias är riktigt pigg idag, man kan absolut inte tro att han var dålig inatt, kanske aningen mer grinig bara... men det tänkte jag lösa med en tur i vagnen:)

Hoppas ni andra fått en underbar start på Tisdagen:)

Kramar

Måndag

Kategori: Vardag

Vilken rolig Måndag det varit:) Måndagar brukar ju i vanliga fall vara ganska tråkiga- tycker jag iallafall..

Idag har jag varit på jobbet och lagom till lunch dags kom Hanna in för att prata en stund, men hon blev kvar ganska länge ;) och vad passade då bättre än att äta lunch på Mcdonalds:) Hanna är en alldeles nyfunnen vän till mig som jag tycker underbart mycket om♥
Efterrätten åt vi på jobbet med Emma. Vi har nämligen vunnit ett pris på jobbet- nämligen 150 sek att köpa glass för:)  Herregud vad glass vi ätiit. aldrig igen en sån här "ätardag" jag är fortfarande mätt  trots att jag alldeles nyss kommit hem efter en timmes promenad.

Världens bästa Mommo/mamma hämtade prinsen idag på dagis, till hans stora förtjusning. Mommo och moffa har ju varit i Finland i några dagar och Elias (och självklart vi oxå) har saknat dem massor.
Som vanligt hade de köpt med sig lite presenter till Elias, bland annat ett grodspel,muminhandduk, muminörngott,muminkex, muminplåster. Tack snälla Mommo och moffa, men den bästa presenten är nog att ni kommit hem:)

Undrar om det är Csi på tvn snart?

Ses imorgon!

Kram Josefin


Glass i stora lass

Emma på jobbet äter glass

Hanna på Mcdonalds :)

God natt underbara helgen..

Kategori: Vardag

Prinsen sover, Daniel jobbar och jag passar på att ta en paus framför datorn. Denna helgen som gått har verkligen varit superbra.  Man har lixom fått en försmak på hur skönt det kommer vara på semstern, att få vara tillsammans med mina prinsar hela tiden:)
Med risk för att låta tjatig men jag älskar verkligen sommaren. Och min son verkar vara likadan:) Han går ut direkt då han vaknar på morgonen, han har knappt tid att äta frukost sen är han ute hela dagarna. Ibland leker han med barnen på gatan och ibland tar han en paus och leker själv med mammadinerna (grävmaskinerna) i sandlådan:)
Så härligt att prinsen blivit så stor. Min lilla kille som blir mer och mer tapper för varje dag som går♥

Vi fick spontan besök på kvällskvisten- Ingela & co som tittade förbi, kul, alla som känner mig vet ju att jag älskar spontanbesök:) Och William och Elias är så söta tillsammans:) Ses snart igen vänner:)

Jag har hunnit med att prata med Kusin Johanna idag, nu längtar jag ännu mera tills vi ses:)

Imorgon väntar jobb och dagis igen. Jag öppnar butiken så imorgon kommer vi att få kliva upp tidigt. Har en känsla av att alla i lilla familjen kommer vara trötta imorgon med tanke på att vi tagit rätt så långa sovmorgnar i helgen ;)

Sov så gott!

Kram


skönt att mysa på gräsmattan när det är sommar:)

Rabarberpaj

Kategori: Muffins & Andra Bakverk



Idag har jag bakat årets första rabarberpaj. Jag har ätit det tidigare iår men inte bakat någon själv. Och nu då vi har så mycker rabarber passade jag på att testa ett nytt recept, som verkligen var superbra:)
Tänkte testa att göra rabarbersaft kanske imorgon eftermiddag, hoppas jag lyckas..

(Ps. jag vet att det är några som vill ha recepet på marängerna jag gjorde och så fort jag får tid ska jag lägga ut det här)


Äta jordgubbar hör till på sommaren

Kategori: Vardag

Tack för idag Soliga dag:)

Kategori: Vardag

Vilken underbar dag det varit:) Vi har varit ute exakt hela dagen  och det bästa av allt är att Daniel varit hemma med oss stora delar, och det är riktig lyx för oss ;)
Man kan se att solen varit stark idag, iallafall om man tittar på mina armar och min bringa som ändrat färg..

På kvällen tog vi en cykeltur för att hälsa på Ingela & Co. Elias och William lekte på lika bra som vanligt. kul att de gillar varandra så mycket, jag hoppas att deras vänskap kommer vara länge:)
Jag och Ingela hann med att prata lite om allt möjligt och Daniel fick hjälp av Andreas att fixa något med sin cykel. ett perfekt avslut på kvällen med andra ord:)

Hoppas det blir sol imorgon oxå?

God natt!



Det är så underbart vackert med äppelträd som blommar..



Vi myser i solen..

Kategori: Vardag


Elias har tappat bort sina solisar och vad passar då bättre än att låna mammas Chanel solglasögon.. :)

Trevlig kväll:)

Kategori: Vardag


Min lilla prins, jag älskar dig så mycket att mitt hjärta snart spricker♥

Som en sommarnattsdröm..

Kategori: Josefin shoppar

Så mycket älskar jag min nya tröja från Rut mfl♥






Maränger

Kategori: Muffins & Andra Bakverk


Jag och Elias har hunnit med att baka maränger idag. Äntligen har jag hittat ett recept som funkar:)

Happy mama

Kategori: Vardag

Jag har ett lyckorus i kroppen. Jag är så oerhört glad över min familj. Mina prinsar är absolut det bästa som finns, utan er vore jag inget.
Livet är som bäst då man har någon att dela det med:) tänk vad mycket jag och Daniel varit med om tillsammans och tänk dagen då Elias kom till världen, det glömmer vi aldrig. Vi har verkligen varit med om mycket, "det gäller att hålla om varandra när det blåser kallt" vet ni? iår har Daniel och jag varit tillsammans i 10 år♥
Älskar er prinsar♥

Tisdag

Kategori: Vardag

Jag har precis kommit hem efter en timmes promenad, superskönt att gå i lugn och ro med bra musik i telefonen:)
Jag skulle egentligen ha jobbat idag men det blev lite ändringar så jag får jobba Lördag istället. Tänkte låta Elias vara hemma från dagis imorse men han har så mycket roligare där och dessutom hinner jag städa och få bort lite tvätt medans han leker på dagis:)

Imorgon åker mamma och pappa till Finland för att gå på fest och träffa farmor och farfar. Jag hade så gärna velat följa med men nu är taket prio ett så på semstern åker vi dit istället:) Min kusin Johanna har ju fått sin lilla prinsessa nu och jag längtar tills vi träffas.. men på semestern då ses vi:)

Ikväll blir det en sväng på stan med mamma för att inhandla lite saker tills hon åker:)

Kram


Dagens frukost
Banan
vattenmelon
och Tigers jordgubbs yoghurt

Mitt tredje och sista....

Kategori: Josefin shoppar

... par Converse blev igår inhandlade:)  Känner att jag verkligen behövder ett par rosa/cerisa i min samling ;)

Nu åker jag till jobbet..

Kategori: Vardag



Jobbdag idag..
Men denna vecka jobbar jag endast mån,tis, ons sen är jag ledig tills på Måndag, skönt. Vi har massor som måste göras på huset. prio ett är självklart att få ordning på taket...

Njut av dagen:)

Nationaldagen 2010

Kategori: Vardag


Iår har vi firat Nationaldagen utomhus:)
Daniel och pappa har hållt på med nya taket på huset, och jag och Elias har varit med mamma/mommo och gjort massor av skojiga saker:) Bland annat tagit en cykeltur, tittat på hästarna,plockat liljekonvaljer, lagat mat, bakat. Vi har haft så mysigt allihopa:)

nu ska jag åka iväg och dejta en av mina bästa vänner- Jessica, som är hemma sista dagen idag..

Kram

På jobbfest ikväll...

Kategori: Vardag

Mysdag med Gudmor

Kategori: Vardag

Idag har vi spenderat dagen med Elias gudmor Monica och hennes supersöta prinsessa Molly.
Vi har haft det supermysigt med god lunch, massor av prat, promenad och självklart en hel del lek:)

Vet ni ibland behöver man påminnas om vilka som är ens riktiga vänner, ibland har jag en tendens att glömma bort det..

Jag är så glad att jag har Monica, en vän som funnits med i hela mitt liv, en livslång vänskap med andra ord! Hoppas vår vänskap varar för alltid♥

Imorgon är det Fredag, och jag och Elias har ledig dag. Vi ska ut på Plantagen och köpa mer blomplant och så blir det en snabbis på Ikea för att köpa mer spetsgardiner.

Jisses vad dagarna går fort...

kram




Monica och Elias

Tankar om bloggen

Kategori: Vardag

Jag har just nu kommit till ett vägskäl då det gäller min blogg, Nu igen tänker ni säkert nu? ;) Problemet är egentligen inte att jag lägger ut Delar av vårat liv på internet utan grejen är att personer som jag inte tycker särskilt mycket om och som varit riktigt elaka tar del av vårat liv. (Självklart känns det aningen jobbigt att människor läser som jag inte vet vilka det är , men det visste jag ju skulle hända den dagen jag startade en blogg, så det är ingen direkt surprise, bara att gilla läget.. men hellre att okända läser än elakingar)

Dessutom känner jag att jag inte kan skriva vad jag vill längre, Det finns ju risk att någon tar illa upp eller blir ledsen eller att man helt enkelt blir missuppfattad. Finns ju verkligen skräckexempel i bloggvärlden på hur människor kastar elakheter på varandra. Vad hände med att prata med varandra i verkliga livet lixom?

En till stor nackdel då man bloggar "ofta" är att människor slutar höra av sig, ni vet bara för att fråga hur det är, Det vet ju alla ändå som varit inne och läst;)

Men  när alla dessa underbara människor ger sig till känna som jag vet vill läsa och som verkligen bryr sig om oss, då vill man ju bara fortsätta, och tänk vad roligt för Elias att läsa då han blir större, det är ju ändå på grund av honom som denna bloggen blev till:)

*grubbel grubbel* Jag grubblar alltid då jag är trött, kanske dags att sova?

Nu har jag iallfall blottat lite av mina tankar..


Ny filt / säng vepa

Kategori: Hemma hos oss


Köpte en ny filt/säng vepa idag. Den är helt underbar och passar perfekt i våran soffa. Dessutom fryser jag jämt på kvällarna så denna kommer bli underbar att krypa ner under:)
Om nån vill ha en likadan kan jag tipsa om att den finns på Hemtex och kostar 499 sek.

Full fart..

Kategori: Vardag

Här hemma är det som vanligt full fart:) Diskmaskinen och tvättmaskinen går för fullt, jag har precis lämnat prinsen på dagis, de ska på utflykt idag, hoppas att solen orkar hålla sig uppe så de inte får regn.
Jag ska åka iväg och jobba några timmar sen är det sommarfest på dagis:)

Jag skulle behöva åka ut till Plantagen och köpa lite mer blommor, kanske hinner vi senare ikväll? Daniel är ändå i Östersund och jag antar att han kommer jobba länge ikväll?

Dags att stänga igen datorn.. :)

Kramar


Igår blev jag överaskad på jobbet med att Erica och Eva- Britt kom in:) Underbart, jag älskar dessa två så mycket. Och vi har alltid skojat om att Eva- Britt är min extra-mamma- (Eva-Britt är alltså Ericas mamma).
Passande nog hade jag en kort rast kvar så då passade vi på att ta en snabb fika på Charm:)

Love you. Love you♥



Tisdag

Kategori: Vardag

Sitter just nu ute på altanen och har druckit en Smoothie gjord på vattenmelon,banan och yoghurt. Jag älskar sommaren, bara det här att kunna ha öppen ytterdörr hela tiden, tvätten som man kan hänga ute, använda sandalerna dygnet runt, ja allt som kommer med sommaren är underbart.

På morgonen har jag hunnit med att vara till frissan och klippt luggen, hade egentligen tänkt spara ut den men det får bli nästa gång:

Nu ska jag fixa till mig en aning sen väntar jobb tills ikväll:)

Ta vara på dagen!

Kram





Bilder från Födelsedagskalaset i Lördags

Kategori: Vardag


Mina prinsar var självklart där:)


Jag och födelsedagsbarnet:)

Elias kusin Viktor var oxå på plats♥


Jätte god mat bjöds det på:)


Daniels mamma Maggan som var jätte fin i håret:)♥

Härlig utsikt över Härnösand (synd bara att det var så dimmigt)

Prins och Prinsessa - Elias och Michelle


klättrande prinsar

Inser nu att vi tog alldeles för lite kort, och jag som alltid brukar vara så bra med kameran..
Hur som helst hade vi en jätte mysig kväll med jätte mysigt sällskap av hela familjen.
Så roligt när så många från familjen är tillsammans:)

Tack för en underbar kväll♥