Josefins Värld

God nytt år!

Kategori: Vardag

Gott nytt år!!

Vi firar årets sista dag hemma hos min moster Maria♥
Det är riktigt skönt att vara i Finland och bara ta det lugnt, tempot här är på nått vis långsamare än hemma.
Hoppas att ni alla får en underbar Nyårsafton.

Jag ska passa på att njuta av våra( Daniels) sista lediga dagar!
Massor av kramar



Såhär mysigt hade vi häromdagen då hela familjen va ute och åkte spark (Elias sov i vagnen)

Mina älsklingar♥

Äntligen på väg..

Kategori: Vardag

Nu är vi äntligen påväg!!
Det är super mycket trafik idag så jag antar att det kommer ta ett tag till Sthlm idag.
Men humöret är på topp, Ska bli så mysigt att åka iväg, dessutom hittade jag min Hello Kitty klocka imorse som jag letat hur länge som helst, *glad*
Ha en underbar Söndag
kramar



packning pågår

Kategori: Vardag

Just nu håller vi på att tvätta/stryka/packa en massa eftersom att vi imorgon åker till andra sidan Östersjön- Finland och hälsar på min farmor och farfar, Hoppas att mina kusiner har tid att träffas??

Undrar hur länge jag kommer få vara vaken och packa inatt??? känns som ett stort kaos här hemma just nu. Just därför tror jag att jag och Elias går på en promenad ;) Det vill säga skjuter upp kaoset till senare ikväll...

Kramizar

Julklapp

Kategori: Vardag


Jag bara älskar mitt armband från Thomas Sabo som jag fick av Daniel i julklapp♥ Daniel valde att köpa ett D och ett E som berlocker till, Men E va slut i butiken så det är beställt så förhoppningsvis kommer det snart. Detta armband är verkligen i min smak och jag har velat ha ett väldigt länge. Min man är den underbaraste♥ Just nu är jag så rädd om det så jag törs knappt använda det:)
'
Idag då jag va på jobbet va Elias och Daniel iväg och köpte en "sittsäck" till Elias. Så nu kan ha titta på Mumin och mysa samtidigt. Ljusblå fanns inte kvar så det fick bli en vit.)

Nu ska vi bubbelibubbla lite i bubbelbadkaret:)
Kramar

Juldagen

Kategori: Jul 08

Just nu slappar vi här hemma och tittar på Emil i Lönneberga.
Planen va ju att vi skulle fara till Daniels familj idag, men de verkar ha fått en släng av magsjuka.. så himla tråkigt men jag vägrar att utsätta oss för att kanske bli smittade nu när vi ska iväg på en tripp och allt.  Daniel är lite besviken men han förstår självklart att vi inte kan åka. Men så fort det går kommer vi fara dit:)

Tror vi satsar på en  mysdag istället, bara det blir lite varmare ute ska vi gå på en promenad. (läs om det blir varmare)

Hoppas alla har en underbar juldag
kramar

Julaftons kvällen

Kategori: Jul 08

Nu är vi hemma igen efter julfirande hos mamma och pappa. Gud vad härligt det är med jul!! Vi har ätit alldeles för mycket god mat och fått alldeles för många superfina presenter. tack snälla familjen, Elias kommer ha mycket att göra nu ett tag:)♥




Redo att bänka oss för mat..

Vårt underbara allt, det röd, vita som syns att Elias favorit tyggris som bor vid mormors trapp:)

tittar tveksamt på tomten som va ganska skrämmande.

Hjälp! här kom tomten för nära.. Försöker fly till mormor:)

Imorgon ska vi umgås med Daniels familj♥ så nu är det bäst jag kryper ner under täcket med min nya pyjamas;)

God natt

God Jul

Kategori: Jul 08


God Jul
önskar
Familjen Eurenius

Blöja på vift

Kategori: Vardag





Mamma och pappa älskar dig Elias♥


Love is giving

Kategori: Vardag

Just nu håller vi på att laga tacopaj, Yummy! min mage kurrar..
Jag har alldeles nyss kommit hem från spraytanningen, tror det blev ganska mörkt den här gången. Har bokat in en ny tid redan nästa Måndag eftersom vi eventuellt ska  fara iväg på en mini tripp, vart? Det berättar jag om det blir av..

Tänk imorgon är det julafton, Jag längtar så efter att få se allas reaktioner då de öppnar sina paket. Ni vet Love is giving! Jag tycker absolut att det är roligare att ge än att få. Men kan väl erkänna att jag är väldigt nyfiken på vad Daniel köpt till mig..

Nu dags att äta




Daniel köper alltid en massa fina saker till Elias då han är ute och shoppar. Dessa "tygbullarr" va ju bara alldeles underbara. Det märks att Elias betyder allt för Daniel♥

Dan före dopparedan

Kategori: Vardag

Endast en dag kvar..!!

Idag  har vi en riktigt soft dag och väntar på tomten som kommer imorgon..:)
Jag har lite julklappar kvar som ska slås in men sen är allt klart. Daniel är ju som vanligt i sista sekund med att handla sina julklappar- det vill säga till mig och Elias.. så han ska iväg ut på stan, hoppas det inte är så mcket folk, men det antar jag att det är??

Ikväll ska jag iväg på spraytanning, vill ju vara fräsch till julafton.

Nu ska vi koka en sista omgång av knäck

Ha en underbar dag, och är ni ute i trafiken kör försiktigt
Kramar


Tekakor

Kategori: Vardag

Fick ett ryck nu på kvällen och bakade tekakor med vetekli. Det är ett gammalt recept som fått hängt med sen hemkunskapen i skolan. Men lika goda är de nu som då:) Och verkligen jätte lätta att göra.
Efter bakningen bjöd jag hit Sofia och Ulf på fika, (nån va ju tvungen att provsmaka) och det såg då ut som att de tyckte de va helt ok:)



Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma härliga drömmar. Imorgon har vi lite småpyssel som ska fixas och då vill jag vara en pigg mamma.

God natt

Julpyssel

Kategori: Jul 08


Apelsiner med nejlikor är ju bara ett måste till jul. Jag har placerat mina apelsiner på mitt tårtfat med kupa som jag fått av min underbara Daniel. ♥ Få se hur länge de får ligga, eftersom Elias tror att apelsiner är bollar..♥

Har börjat titta på Leilas jul ikväll, (som jag fått av min underbara Jessica i julklapp) så nu är jag riktigt motiverad att julbaka ännu mer:)
Bara två dagar kvar nu....



4:e advent

Kategori: Jul 08


Vilken underbar morgon! Vi lyssnar på jullåtar och alldeles nyss spelade vi min favorit- Julen är här.
Jag fick rekord lång sovmorgon idag så nu är jag en super utvilad och happy mamma.
Ska alldeles strax slå in de sista julklapparna och sen ska jag göra mig klar och åka och jobba- i två timmar (det va kris).



Prinsen är på strålande humör idag♥

Ha en underbar 4.e advent

Middag, dansbandskampen och jobbet

Kategori:

Nu har vi nyss kommit hem från mamma och pappa. De bjöd på middag och Sofia och Ulf va oxå där, superkul! Vi tittade på Dansbands kampen. Men jag tycker nog att Scotts va bättre än Larz Kristers..??

På jobbet gick det bra idag, men segt som bara den. Nästan bättre då det är mycket folk då springer tiden oftast bara iväg. Har även införskaffat mig tre par nya skor. Inga direkt snygga utan mest praktiska. eller ja klart de va snygga oxå annars har ju väl inte köpt dem??..

Idag ska jag gå och lägga mig tidigt, är så himmla trött.. Förra natten blev inte alls lyckad, hade fruktansvärt ont i magen nästan som kramper, Ett tag trodde jag nästan det va magsjuka..  Men icke:) Men däremot kom jag fram till att det antagligen va för att jag åt kött igår.  Det är ju ett tag sen jag åt det nu, så antagligen fick magen sig en chock?? Men nu är jag i toppen form igen förrutom att jag är trött.
så nu passar jag på att säga Sweet dreams
.




Så här mysigt hade vi för ett tag sen. Elias är så underbar♥

Endast mamman är vaken..

Kategori:

Sitter här framför datorn alldeles ensam, mina prinsar har somnat och det finns inte direkt nått bra att se på tvn. finns inget mer underbart än att höra Daniel och Elias andas ikapp. Kan inte låta bli att tänka på hur lyckligt lottad jag är. Och den där underbara känslan som man får när man får upp barnet på bröstet första gången gör sig starkt påmind. Jag kan inte förstå att denna underbara prins är min, Elias är verkligen mitt allt skulle inte klara av en dag utan honom.

Nu när jag sitter här framför datorn kan jag inte låta bli att fundera över kommande år, 2009, vad kan det ha att erbjuda? Kanske dyker vårat efterlängtade hus upp?? Jag bara längtar tills vi kommer komma in i ett hus och känna: Äntligen här vill jag bo resten av livet. kanske är det jag som är konstig men just den där känslan måste vara rätt och än så länge har jag inte känt den..
Egentligen ska man ju inte tänka så mycket på framtiden utan leva i nuet. det är ju mina absolut viktigaste ord. Jag är en person som absolut måste leva i nuet annars tar framtiden upp all min tid och då glömmer jag att leva här och nu. Knasigt eller hur?
Men man kan ju inte undvika framtiden totalt, lite planering måste man ju ha vare sig man vill eller inte.. Och en stor fråga som jag snart måste ta ställning till är ju om jag tänker börja jobba nästa år???? Hur tusan ska man veta, som det känns just nu vill jag aldrig börja, Kanske kan jag få bli hemmafru på heltid?? Eller nja...
Hur som helst inga mer funderingar detta år. Jag ser fram emot julhelgen massor, och eftersom Daniel ska vara hemma i 2 veckor har vi massor med små "utflykter" inplanerade. Livet är verkligen som bäst då hela familjen är samlad och jag har mina två hjärtan vid min sida.

Kanske ska jag krypa ner i sängen oxå? Har jobbdag imorgon, huva varför har jag tagit på mig jobb, vill bara vara hemma då det är helg..

Sov Gott



Hemma hos mormor

Kategori:


Idag är vi hemma hos mamma/mormor och myser. Vi har alldeles nyss blivit bjuden på god lunch och nu ska vi ta med mamma/mormor till Frissan och köpa en hårtoning.
Kramar

Julgran

Kategori: Jul 08


Nu har lilla granen fått flytta ut och....

....Stora granen har flyttat in:)
Snart jul nu:)


Mössa och Muffins

Kategori:

Igår ringde Jessica till mig och sa att hon hittat en sån där päls mössa (inte riktig päls) som jag velat ha så länge. Jippie. Underbara Jessica köpte den till mig och idag va jag in på jobbet och hämtade den. Riktigt tuff! Denna ska jag absolut ha riktigt kalla dagar och självklart då jag ska ut och åka skridskor..? För det är väl då den passar bäst?
Startade dagen med att baka muffins och småkakor. muffisarna tog jag med på jobbet och jag har en känsla av att de va riktigt uppskattade.
Just nu sitter jag och funderar på om jag ska kasta mig i bilen och hälsa på familjen Boström/Nygren??Eller blir det kanske lite stressigt?


/


Jag och min coola pälsmössa:=)

Dessa muffins bakade jag till jobbet. receptet kommer självklart från A piece of cake/Leila bakar

Julklappstips

Kategori:


Igår fick jag ett underbart lippgloss av Erica från Hm. Supersöt förpackning i form av en discokula och det luktar dessutom supergott. Tänk vad lyxigt att ha med denna i handväskan/skötväskan. Små detaljer kan faktiskt pigga upp vilken dag som helst:) Så mitt tips spring och köp!
Tack så mycket Erica för julklappen♥

(bild lånad från hm)

 Nu ska jag sätta igång med middagen- stuvade makaroner och köttbullar, Wish me good luck, kastrullen brukar inte vara så fin efter jag gjort stuvade....

Vet ni? Ikväll har jag lovat Daniel att bara familjen ska umgås, och det betyder ingen dator ikväll, så detta får bli mitt sista inlägg ikväll.
Ses imorgon
Kramar


Underbar kväll

Kategori:


Ikväll har vi haft "lilla julafton" hemma hos Jessica. vi fick massor av underbara paket men det bästa av allt va absolut sällskapet. Alla mina närmaste vänner va samlade, sånt betyder massor för mig♥ detta kommer jag leva på länge.

Underbara prinsen va tomte kvällen till ära:)

Mina älsklingar Erica och Monica♥

Min underbara vän Jessica♥

Jag fick underbar halsduk och mössa i julklapp

Världens bästa syster yster♥

Elias älskar Jessicas katt Selma, (visst har katten cool grisdräkt på sig?)

Jessica tillhör en av Elias absoluta favoriter

Tack underbara vänner för ikväll, ni betyder så mycket för mig♥ och tusen tack för alla fina julklappar, ni är guld värda.
kramar♥

Nu väntar en underbar natts sömn och imorgon tror jag faktiskt vi ska klä granen. Jag fick Daniel övertalad så iår har vi en riktig gran, jippie!

Sweet dreams


Julstress?

Kategori:

Nu är jag så där riktigt dålig på att blogga igen, Det är bara så himla mycket att göra inför jul. Men visst, det har  farit säkert 10 gånger genom mitt huvud idag att shit jag har ju inte bloggat på länge..
Men snart är julen här och då antar jag att allt lugnar ner sig? Min underbara Daniel ska vara hemma i två veckor under jul och nyår, så mysigt♥
Iår har vi tagit det stora beslutet att vi ska fira jul på ett ställe, Inget flängande och en massa stress för att hinna med så mycket som möjligt. Vi ska vara hos min mamma och pappa på julafton och hos Daniels familj på juldagen. Vi hade egentligen tänkt göra tvärtom, Men när jag sa det till mamma blev hon så ledsen, så jag tänkte snabbt om. Mamma betyder så mycket för mig och dessutom är Elias och mamma så fästa i varandra, så att skilja dem åt på självaste julafton känndes bara så fel. Mamma ställer upp så mycket för mig hela tiden så det minsta jag kan göra är ju att tillbringa julen där. Jag älskar dig mamma♥ Men som sagt på juldagen ska vi till Daniels familj och det kommer bli minst lika mysigt.

Vill ni veta en bra sak??
Jag har handlat alla julklapparna, Jippie!!
Nu kan jag andas ut och njuta fullt ut.
Imorgon ska vi fira lite "julafton" med tjejerna *längtar*

Nu ska jag sätta mig och skriva in lite datum i Elias Babybok.

Sov gott



Nybadad prins som inte kan släppa blicken från Mumin på tvn

Lucia

Kategori:

Idag har vi haft en riktig mysmorgon, Vi har hunnit med att titta på tv4 morgon, där vi fick en snabbtitt av årets Lucia:) Det är så mysigt med Lucia, så nu är jag verkligen i julstämning. Jag längtar till julen, dessutom är nästan alla julklappar inhandlade så nu kan jag pusta ut.

Vi har alldeles nyss ätit lunch- tomtegröt med julvört och rökt ost, Yummy! Elias bara älskar tomtegröt♥

Nu ska vi göra oss klara och fara på blomsterlandet och Plantagen

ha en härlig Lucia
kramar




Ha en härlig Lucia♥

Idag har vi bakat-igen

Kategori:


Idag har Sofia, jag och prinsen bakat Ostgifflar,knäck och chockladbollar. En riktig mysdag med andra ord:)

Nu ska jag hänga ut täcken och kuddar på vädring, sen ska nya lakan bäddas i.

Kram

Tomtenisse

Kategori:

Idag har jag en liten tomte som springer omkring här hemma



Pepparkaksbak

Kategori:

Idag tog vi vårat förnuft till fånga och struntade i Uppsala och träffade världens bästa Erica och bakade pepperkakor istället:)
Ett klokt val:)



Självklart skulle prinsen vara med och baka♥

Bakning pågår

Erica bakar:)

Världens bästa vän♥

Just nu

Kategori:

Just nu är Sofia här hemma hos oss och lagar mat:)- Korvstroganoff och ris, det är våran absoluta favoriträtt nuförtiden.)
Vi åkte ut till Birsta en sväng på eftermiddagen, blev inte så många klappar inhandlade idag heller, men massor av planering:)


Sofia lagar mat...

.... Och jag passar på att blogga, Som ni ser har myskläderna åkt på:) (Blunda för kaoset bakom mig)

Ny vecka

Kategori:

Idag har jag och Elias planerat att baka pepparkakor med Mumin formarna, men mamma/mormor ringde och hade lite panik över julklapparna, så kanske åker vi med henne och fixar lite klappar istället?
Tycker ändå att vi har någorlunda kontroll över klapparna, Vi har inte inhandlat så många men vi vet på ett ungefär vad vi ska köpa.

Imorgon planerar vi att åka till Uppsala på en snabbvisit. Kanske hinner jag handla lite julklappar där nere?

Nu blev Elias knäpp tyst så det är bäst man kollar vad som händer...??

Ha en bra dag




Igår fick Daniel ett ryck och fick för sig att vi skulle gå igenom alla flaskor i badrummet, han va helt säker på att vi kunde slänga hälften, Ha trodde han ja, tror vi slängde max 5 stycken haha.Jag och Elias blev så less efter ett tag så vi satte oss i badkaret.

Julmarknad

Kategori:


Idag har vi varit på Norra Berget på julmarknad, supermysigt men kallt som bara den. Maggan, Lennart och Axel kom oxå med. Efter Julmarknaden begav vi oss till Birsta och åt mat och sen hann vi med lite julklappar.

♥De allra bästa som finns♥

Jag och Axel åkte häst med släde

Hästen som drog släden:)

Axel och jag igen:)

Nu tror jag att jag och Elias ska fara och hälsa på mormor en snabbis innan det är läggdags, sen om jag hinner ska jag se veckans avsnitt av Andra Avenyn.
Kram


Julbord

Kategori:

Har precis kommit hem från julfest med jobbet :) Känns som superlagom tid att komma hem, Har precis tagit en lång dusch och nu sitter jag i min absolut skönaste pyjamas och ska snart krypa ner under täcket med mina älskade♥
Men en jätte trevlig kväll har vi haft, Vi va först iväg och sminkade oss på Make up store, sen hade de hyrt en kille som kom och lärde oss dansa salsa :) sen bar det av till Avenyn för mat:)
tack underbara "jobbisar" för ikvälll♥

Imorgon ska vi ha en riktig familjedag och åka på julmarknad på Norra berget (om inget annat dyker upp?)

sov gott
Kramizar




Jag och mina underbara "jobbisar"

Granris

Kategori: Jul 08


Nu är vi inne igen, blev inte bara granris utan jag tog med en liten gran oxå, och visst passar den bra här i vårat vardagsrum? det är nått speciellt med en riktig gran, kanske kan jag övertala Daniel i år om att plastgranen får stanna kvar i källaren?

Snart dags att fara till stan, Sofia ska passa Elias medans jag "solar" kanske far vi en sväng till Birsta sen? är i stort behov av ett badrumsskåp eftersom vårat badkar nu kommit på plats- äntligen:)
Tjingeling


Dags att gå ut

Kategori:

Idag har vi sovit alldeles för länge, törs inte ens skriva hur länge.. Måste verkligen ta mig tid att vända tillbaka Elias dygn. Kanske kan jag få honom att inte sova idag?? och istället lägga honom tidigt??
Ska iallfall på spraytanning senare idag, men nu ska vi ta på oss kläderna och gå ut i friska luften.

Ha en skön dag

Pyssel

Kategori: Jul 08

Idag har vi varit ut en sväng på fyndlagret, fyndade en silverbricka, en träälg,tillbringare och världens finaste ljuslykta i form av en gran, lämnade fyndlagret med ett leende på läpparna.. jag hittade allt jag sökte och betalade 75 sek för allt :) Min favorit gran kostade endast 15 sek.
Efter Fyndlagret åkte vi ut till Birsta och köpte lite blommor, hyllor konsoler och lite annat smått och gott, Så det ända som återstår är att gå till skogs imorgon och plocka lite granris.
Jag har även gett mig på att göra en egen krans att hänga i taket. Och efter många om och men (har bytt band flera gånger) och höjt och sängt den säkert 1000 gånger, så hänger den nu äntligen på plats. Daniel är lite skeptisk, men han är av den typen att man måste ge honom lite tid att vänja sig:)

Nu är tydligen min man redo att hänga upp lite hyllor... så det är väl bäst man agerar chef.. haha

Ha en trevlig kväll




På denna hyllan har jag placerat min gran

Närmare titt på granen :)

Här är en bild av vardagsrummet. här ser man lite av kransen i taket som jag gjort, Känns som att det bara är vita soffor som fattas..

Träälgen på nya fatet, fattas lite granris, men förhoppningsvis finns det på plats i morgon.

Adventsljusstaken

Vitrinskåpet i köket

Tjohoo

Kategori:



Elias gillade verkligen bollhavet:)
Det va en helt ok båt vi åkte med, men mer speciell än någon annan båt tycker jag inte den är. Vi åkte med andra ord med nya Galaxy till Åbo. Inte hade de särskilt bra shopping heller, jag hade ju hoppats på att köpa lite Burberry.. men självklart hittade vi lite småsaker,som en mumin halsduk och en till Barbapapa till Elias samling. och självklart en massa godis:) Min ansiktscreme från Estee Lauder va 200 sek billigare där än i land, helt galet!!
 Tack hela underbara familjen för en supertrevlig helg!♥

Idag tror jag bestämt att jag törs andas ut, nu har det ju gått 72 timmar...
Så nu ska jag mysa med prinsen och fortsätta plocka fram lite tomtar.
ha en underbar dag
kramar


Hemma igen

Kategori:

Hemma igen!
Underbart skön helg med massor av skratt, god mat, pussar, kramar MEN även en tråkig sak hände! När vi va hemma hos Sara och Mats börjar Sara känna sig dålig.. och gissa vad hon gör?? Jo får magsjuka och spyr, medans jag är där!! och lider man av en oerhört svår kräkfobi behöver jag väl inte säga mera?
Jag kastade på mig skorna (fick sån panik så jag fick inte ens på mig ett par strumpor utan åkte barfota) drar upp stackars Elias, som ligger och sover sen sliter jag åt mig väskorna och nästan springer därifrån med gråten i halsen, och Daniel kommer självklart efter.. Får mina panikkänslor och funderar såklart varför händer detta mig, hinner bara sätta mig i bilen och sen kommer alla tårar, man blir lixom både arg och livrädd på samma gång. Men som vanligt då vi varit med nån som fått magsjuka så verkar vi peppar peppar ha klarat oss... Kanske har jag blivit bönhörd?? Men jag försökte verkligen bita ihop under resan, och vi hade riktigt roligt.
Natten till idag har min underbara syster varit med mig eftersom jag är som mest rädd för att börja spy på natten. Daniel och Elias har ju självklart oxå varit hemma, men jag kan bara inte låta Daniel vara vaken med mig och sen gå upp tidigt för att jobba. Så tusen tack underbara syster yster, jag älskar dig♥
Nu ska jag sluta skriva om en massa tråkigheter! Jag är en positiv människa och jag ska bara ta mig igenom den här natten, sen blickar jag frammåt...