Josefins Värld

Grattis Josefin!

Kategori: Vardag

Idag är ingen vanlig dag för det är min födelsedag:)
Känns ganska jobbigt att bli ett år äldre igen haha *skratt*

Njut av dagen, det ska jag göra idag!

Kramar

Ikea

Kategori: Vardag

Jag och Elias åker snart ut till ikea för att köpa en liten hylla och en sänglåda, sen ikväll tror jag vi ska städa lite inne på Elias rum, ni vet torka golv och byta matta med mera:)

Ha en underbar kväll!

Just idag

Kategori: Vardag



Känner på mig att just idag kommer det bli en superdag!
Prinsen är på dagis och jag åker till jobbet strax.
På eftermiddagen ska vi iväg och plocka päron med Monica och på kvällen ska vi iväg och fira Melvin som fyller 1 år idag, hipp hipp hurra!

Höst skor

Kategori: Josefin shoppar

Nu har jag absolut fyllt min höstgarderob med skor, det ända som fattas är ett par snygga party pumps:)
Daniel rynkade på näsan och jag såg på hans min att han tyckte att jag köpt kanske ett par för mycket, men för tusan, jobbar man i skobutik så gör man:) och när jag provat dem har han sagt att de varit jätte fina på allihopa. Love you darling♥

Jag är så lycklig, denna helgen jobbar jag bara några timmar i morgon sen har vi hela underbara Söndagen tillsammans. gud som jag längtat. Vi ska pussas kramas äta god mat och bara njuta!
Livet är underbart! Jag älskar mina prinsar!


Dålig bild, de bruna är jätte fin färg egentligen:)

Viktigt att ha i skogarderoben i höst:

Ett par gummistövlar (helst ett par Hunters)
ett par mormorskängor
Ett par boots
och ett par skor med kilklack

Så tjejer spring och köp, besök gärna mig på jobbet idag:)

Kramar

Just nu

Kategori: Vardag

Min utsikt just nu från soffan:


Eld i spisen, perfekt till mig som jämt fryser nuförtiden, min gullunge leker spöke samtidigt som han tittar på barn tv. Våran dag startade tidigt idag - för tidigt.
Jag tog ledigt från dagis idag, Elias ska få mysa med mommo istället medans jag ska jobba några timmar.

Vi önskar er en underbar Fredag!

Kramar

Igår, idag, imorgon

Kategori: Vardag

I helgen har:

  • Jag jobbat
  • Vi firat världens bästa vän/gudmor Erica som fyllt år, grattis en än en gång hjärtat♥
  • Vi varit på Ikea
  • Vi röstat och följt valresultatet :)
  • vi ätit Kina mat med mommo och moffa
Idag har vi:

  • Haft en underbar dag tillsammans med Monica och Molly på Birsta. Hittade världens coolaste dress till Elias:) Tack för idag vänner:)
Imorgon ska vi:

  • Jobba och gå på dagis:)

Höst

Kategori: Vardag

Hösten är verkligen här nu, jag märker det eftersom jag håller på att frysa ihjäl så fort jag går utanför dörren;) kan man börja använda vinterjackan redan? haha

Men trots att jag inte gillar hösten (längre, älskade hösten då jag var yngre) så är det ju otroligt fint ute, och alla äppelträd är ju så fina. Jag tror att jag avskyr hösten bara för att jag vet vad nästa steg är- snö, vinter, kallt...







Förmiddagsmys

Kategori: Vardag

Idag har vi varit tillsammans med Ingela, William och Melvin hela förmiddagen:)
Vi har varit på kondis och ätit massor av gott, (för mycket kanske?) Super mysigt. alltid då Elias var mindre satt vi ju ofta på café men nu händer det i stort sett aldrig, varför kan man ju fråga sig? det finns väl inget mysigare än att sitta och ta det lugnt med en kopp varm chocklad, ett stort plus i kanten är ju verkligen de som dessutom har leksaker som barnen kan leka med, som det vi var på idag, jag och Ingela hann prata medans våra killar lekte med lego.
Efteråt hann vi med att leka hemma hos dem, superkul som alltid!
Detta gör vi snart om Ingela, helst till veckan ;) kram


Fina vänner!



Busungarna

Mellanlandning

Kategori: Vardag

Just nu är jag och hälsar på min älskling på hans jobb. jag var på mitt jobb redan vid åtta i morse, så ända fram tills i stort sett nu har vi haft möte. Känner mig seg nu ;) Men vilka underbara arbetskamrater jag har:)♥

Nu ska jag hämta prinsen på dagis och så fort Mommo har jobbat färdigt ska vi spendera eftermiddagen i Birsta:)

Kramar

Prins på Gympa

Kategori: Vardag

Ikväll var vi på barngympan för första gången, Elias tyckte det var superkul, jag är glad att vi lyckades få en plats till slut:) Men det bästa av allt är ju att Elias tyckte det var så roligt! Gud vad jag älskar dig underbara barn♥




Göra kullerbytta var superkul

leka med bollar

Gott med vatten efter gympan

Dagens Elias

Kategori: ELIAS


Tröja & Mössa från Kappahl
Byxor Gangstar

Good morning

Kategori: Vardag

"Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns"


Här hemma ska jag precis väcka prinsen, sen väntar dagis och jobb. Min förkylning har övergått till massor av slem i halsen istället som verkligen inte går att få bort, jobbigt! Tror ni förresten man kan gå på vattengympa ikväll, trots förkylningen, antagligen inte.. och känner jag mig själv rätt kommer jag/vi nog vara ganksa trötta ikväll, vi har både föräldramöte på dagis och innan börjar ju prinsen på barngympa *spännande*

Njut av Onsdagen!
Kramar

Dagens Elias

Kategori: Vardag

Idag tog jag och Elias på oss gummistövlarna för att gå ut en sväng och hoppa i vattenpölar. skönt att komma ut och andas lite frisk luft. Elias är fortfarande snorig men han ska ändå få gå på dagis en stund imorgon. Jag har bestämt mig för att jobba i morgon fast egentligen säger min kropp att jag borde vara hemma och vila...

Nu ska jag och Elias hoppa in i duschen och sen väntar sängen tidigt ikväll, men först ska vi givetvis titta på Idol..

Kramar


Gummistövlarna är på:)


Dagens Elias:
Mössa Svea
ny jacka från Pop
tights pop
Gummistövlar Laredoute


Ingen rubrik:)

Kategori: Vardag

Idag på eftermiddagen åkte vi en sväng för att träffa Mommo, trots att vi är sjuklingar.. Elias är inne i världens tre- års- trots just nu och då klockan blivit fem hade han så mycket energi så jag tror han höll på att spricka:)
Så vi klädde på oss och åkte till mommo och moffa för att leka lite.

Elias har verkligen blivit en bestämd liten prins och testar oss hela tiden, det gäller verkligen att vara bestämd.
och ja för första gången förstår jag varför alla andra föräldrar tycker det är så jobbigt att bara ha vita saker/möbler hemma, vi har länge varit befriade från kladd på möbler men nu är det andra bullar, Elias små fingeravtryck är överallt;) Många som sitter och tänker, ja vad var det vi sa..?
haha, tur man har en tvättmaskin i källaren;) Eller att man kan göra avdrag på städ/tvätt hjälp *skratt*

Undrar när pappan tänker komma hem ikväll? kanske hinner vi krypa ner under täcket tillsammans och se en bra film?

Kramar


Min älskade prins hemma hos mommo och moffa i nya mössan från Svea som han fick idag av dem:)



Testar..

Kategori: Vardag

Alla verkar visst inte avsky vintern så mycket som jag gör;) Elias tog just på sig nya vinteroverallen och skulle gå ut till snön för att åka snowracer. Fick så klart förklara för Elias att snön inte kommer än på ett tag. En sur prins vände ute för att gå in igen.

- mamma, när snön kommer då ska vi åka snowracer..



Start på veckan

Kategori: Vardag

Idag startar vi veckan med att vara förkylda. Elias verkar vara väldigt på G trots allt snor, men mamman är helt knäckt, men jag antar att det var min tur denna gången, har ju klarat mig länge..
Imorgon mår vi/jag nog bättre:)

Himlabadet

Kategori: Vardag

Igår var vi hela eftermiddagen på Himlabadet med Ingela & co. Herregud vad roligt det var. jag har aldrig sett våran prins så crazy. han åkte alla vattenrutchkanor, stora som små. det roligaste var nog att åka med pappa i den största på jätte badringen:)  att han inte gillar att få vatten i  ögonen var som bortblåst igår ;) tack snälla för igår, det var så skoj:)♥ med då hade vi ju med det bästa sällskapet oxå♥


Gårdagen

Kategori: Vardag

Vi gjorde så mycket roligt igår (och vi som bara skulle ha soft dag hemma) vi åkte iväg med mommo för att äta lunch på max i Birsta, Yummy! Självklart hann vi med ett besök inne på Birsta City och jag köpte en kofta som jag velat ha länge:) Ganska dyr men för tusan man lever bara en gång;)
Efteråt lekte vi en stund hos mommo och moffa, Moffa har köpt en ny "leksak" så Elias och han tog en tur i den:)

På eftermiddagen åkte vi en sväng till Ingela & Co, så roligt, bästa kvällen på länge:) Barnen lekte. Elias fick testa Williams cykel, men än är Elias inte riktigt redo, men jag har förståelse för att det känns aningen skrämmande, men vi tar det i Elias takt snart så cyklar han säkert så fort så jag kommer ha hjärtat i halsgropen hela tiden:)
Men det bästa på kvällen var absolut då Elias fick prova att fiska med Williams fiskespö i ån bredvid dem, och dessutom fick han en aborre *superlycka* Jisses vad roligt det var, vi måste få komma igen *skratt* (fiske älskande pappan är så klart ledsen att han missade detta)
Efteråt åkte vi förbi frissan där mommo var för att säga hej då då hon åker till Uppsala några dagar.

Dagen igår var bara så rolig!

Ikväll ska vi på dejt med Ingela & co, vi längtar, vart vi ska får ni veta sen;)

Nu ska vi kasta oss på cykeln och åka och hämta paketet som väntar på oss:)

njut av dagen


Elias på Max

Mommo på Max

Cykel testning hos William

Finaste kompisarna

Fiske pågår:)

Första frisörbesöket

Kategori: Vardag

Prinsen har nu varit på sitt första frisör besök, jätte duktig prins, han såg faktiskt riktig mallig ut då han satt där i frisörstolen:) Duktiga frissan Carro fick till och med kamma håret på honom, jag menar hur ofta händer det här hemma? :) Nu är jag bara på jakt efter frisör schampoo för barn, min frissa säger att det finns så det ska absolut inhandlas så fort jag hittar var det finns, någon som vet?






Soft Torsdag

Kategori: Vardag

Idag kör jag och prinsen en soft hemma dag. Elias tittar på barn tv och jag håller på att byta påslakan i alla sängarna.
Känner av träningsvärk i nacken efter vattengympan igår, skönt! Då vet man att man gjort någon nytta;)

Vi har ett paket som väntar på oss på byn så det borde vi gå och hämta, tror att det är Elias vinteroverall som kommit.?

kramar

Amerikanska Äppelmuffins

Kategori: Muffins & Andra Bakverk

Vad passar väl bättre än att baka lite äppelmuffins då det snart svämmar över med äpplen ute på våran tomt:)
Detta är ett super enkelt recept och gick fort som attans. Egentligen hade jag tänkt ha frosting på dem, men jag tror nog att de är godast som de är ändå:)

Du behöver:

75 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 1/2 dl Mjölk
1 Äpple (jag tog två)
2 msk kanel

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa smör och socker pösigt
Rör i äggen och mjölken
Blanda de torra ingredienserna (utom kanelen) och rör ner i smeten
skala äpplet och skär i små bitar
Doppa äppelbitarna i kanelen och vänd sen försiktigt ner dem i smeten
Fördela smeten i 12 stora muffins formar
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter






Dagens prins och Välkommen Måndag

Kategori: ELIAS

Tänk att det är Måndag igen, Veckorna bara susar förbi och just nu befinner vi oss i en tillvaro där det inte händer så mycket, Ni vet man hämtar,lämnar på dagis, jobbar, handlar mat, lagar mat.. osv.
Men snart känner jag för att göra något roligt, kanske tar vi en trip ner till Uppsla? Men det får bli isåfall i slutet på September, just nu har vi alldeles för mycket jobb, till och med jag ;)
På tal om jobb, nu är det visst dags att återgå igen:)

Ha en Solig härlig dag

kramar




Världens finaste prins i nya tröjan från Puma:)

Hej och hå Söndag

Kategori: Vardag

Jag ligger fortfarande i sängen, skönt! Kan inte bestämma mig för om jag håller på att bli förkyld eller inte, men som vanligt tänker jag positiva tankar:) Iofs vore det inte konstigt om jag blev det med tanke på att många på jobbet är förkylda och självklart alla kunder som jag träffar på en dag.

Vi hade så roligt igår, vi åt jätte god hemmagjord pizza och sen lekte vi lite i en lekpark, och resten av kvällen  pratade vi massor och åt världens godaste biskvier, jag vet inte om jag nämnt att min svärmor är oerhört duktig på att laga mat och baka, i särklass lixom:)♥ Och det var så roligt att Elias kusin Viktor var där med sin mamma Sara.
Tusen Tack för igår alla! En jätte rolig kväll:)


Kusinerna i likadana mössor från Nova Star

Sötnosar

Sara,Elias,Viktor och jag (jag hade turen och fick låna Axels fina jacka, tack för det anars hade jag nog frusit ihjäl:)

My Love♥

Farmor Maggan och Lennart

Lek pågår:)

Happy Lördag

Kategori: Vardag

Nu åker vi iväg för att fira världens bästa Farbror Axel som fyllt år! Hipp hipp hurra! Och samtidigt passar vi på att träffa bästaste sara& Co som oxå är hemma hos Maggan & co ikväll:)♥

Imorgon har jag ledig dag, bara det är ju värt att fira:)

Njut av dagen/kvällen
Kramar


Finaste Axel på Midsommar iår

Nya örhängen

Kategori: Josefin shoppar

Jag har äntligen hittat kors örhängen som jag letat efter så länge. igår gick jag och Monica in på Glitter av en slump och då fanns de där:) *glad*



Nu dags för jobb några timmar, Sen börjar Fredagsmyset!

Puss & kram!

Stressigaste dagen

Kategori: Vardag

Nu har jag äntligen landat hemma, denna dagen har varit så otroligt stressande, hela tiden har det varit något som ska göras, då jag tänker efter förstår jag inte hur jag hunnit med allt. Men det känns nu, mitt huvud värker...

Daniel har varit och besökt sin pappa på sjukis, och jag vet hur det känns då de i familjen inte mår bra, även fast man vet att läget är stabilt är det ändå så tungt.
Men som jag sa till Daniel alldeles nyss då vi fixade med tvätten, Vi har ju varandra och det är det bästa, tillsammans klarar vi allt, jag känner mig lyckligt lottad som får dela mitt liv med min underbara Daniel och våran prins, tillsammans är vi oslagbara!

Min kväll har varit jätte mysig, Vi har hunnit med shopping och självklart har vi pratat en hel del:) Monica är en av de få vänner som jag har som man kan säga vad som helst till, men då känner vi verkligen varandra utan och innnan. Monica har ju i stort sett funnits i mitt liv sen vi var två äpplen höga:)♥ Min äldsta vän med andra ord:) Tack för en mysig kväll!

Kanske ska jag nu plocka undan det sista stöket överallt och sen ska jag krypa ner under täcket,
Imorgon är det Fredag igen, jisses vad veckorna går fort.

Sov Gott!


Jag och Monica på våran "sommarfest"

2 September

Kategori: Vardag

Nu är barnet på dagis och mamman ska åka och jobba:) Jag har hunnit med en kort prommis på morgonen och när jag kom hem åt jag frukost och planerade och skrev upp lite saker i kalendern, jag förstår inte hur man kan klara sig utan almanacka, jag skriver upp allt, kan bero på att jag är ganska tankspridd så skulle jag inte skriva upp allt skulle jag förmodligen glömma bort allt som ska göras:)
snart börjar vi på barngympan, både jag och Elias längtar, hoppas hoppas han kommer tycka det är lika roligt då vi kommer dit oxå:) Perfekt att Ingelas william och vi hamnade i samma grupp:)

Ikväll ska jag på dejt med Monica:) och Daniel ska upp på sjukhuset och träffa sin pappa som inte är riktigt i toppform just nu:( Vi tänker på dig massor♥ Elias får antingen vara med mommo (vilket han antagligen vill) eller vara med pappa Daniel på sjukhuset. Jag och Monica vi ska ha en riktig tjejkväll och bara ha så där skoj som hon och jag kan ha♥




Bästaste almanackan kommer från www.personligalmanacka.se
Min tar snart slut så jag måste beställa en ny inför nästa år.

På väg..

Kategori: Vardag


Nu åker jag iväg på vattengympa, skönt! Jag ska ta i som bara den och sen ska jag duscha och basta länge förhoppningsvis med inpackning i håret.
Detta kommer göra mig till en ny människa *skratt*

Prommis med mästerfotografen:)

Kategori: Vardag

Elias älskar verkligen att knäppa kort, så idag på turen tog han alla bilder:)




Inte så tokiga för en prins som inte ens fyllt tre:)
mamma älskar dig hjärtat♥

Välkommen September!

Kategori: Vardag

Tänk att det redan är september, och tro det eller ej men September är en av mina favvis månader. För det första så fyller jag ju år;) och massor av andra nära vänner. Och för det andra så är det fortfarande sensommar men man har ändå höst feelings. Och idag är det verkligen toppen väder ute, och trots att Elias är förkyld så tror jag att vi ska gå ut på en lugn prommis i vagnen.



Höstbild från ifjol