Josefins Värld

Plötsligt så händer det ;)

Kategori: Vardag

Elias och jag satt precis och tyckte lite synd om oss själva för att pappa Danne jobbar ikväll och vi har inte något att göra.. MEN vad händer då? Jo Bästaste Erica ringer och säger att hon ska komma hit:) Bara så där lixom, Erica är som vanligt bäst ;)

Fika dags

Kategori: Vardag

Idag när jag hämtade Elias på dagis bestämde vi oss för att åka på Bageriet och köpa varsin bakelse, man kan säga att vi firar att det nu är helg för oss:)
Elias köpte såklart sin favorit bakelse med hallon:)

Shoes

Kategori: Josefin shoppar


Finaste rosa satin/tygisar från Nilson shoes fick följa med hem igår. Märket är Clou och de kostar 899 sek. Tack för dem Nilson:) Älskar du rosa lika mycket som mig tycker jag att du ska skynda dig och köpa ett par, finns inte så många kvar.

www. nilsonshoes.com

Magen och mamman idag

Kategori: Mio i magen

Onsdag i Tempo

Kategori: Vardag

Denna dagen har verkligen gått i supersnabbt tempo. Daniel skjutsade Elias till dagis imorse, och jag gjorde mig klar för att åka till barnmorskan. Allt såg bra ut och bebbens hjärta slog 148 slag/minut.  Nästa besök blir om två veckor då ska jag på sockerbelastning.
Jag har oxå hunnit med att ringa Försäkringskassan, bokat ett Blingo party,  varit på banken, bytt lakan i sängen, tvättat, åkt med mamma till jobbet och lämnat mina nycklar. hämtat prinsen på dagis osv.
Nu ser jag fram emot ett långt bad med en badbomb sen ska jag parkera mig framför tvn, är ju massor av bra att se på ikväll.

Vill oxå passa på att önska alla nya läsare välkommen hit :)

Kram



Efter dagis idag så passade vi på att njuta av det fina vädret och lekte lite ute. Nu är det verkligen dags att åka och köpa en cykel till Elias, det känns som att han är redo nu:)

Åker iväg.....

Kategori: Vardag

.... till Ikea en sväng direkt:)

Ikea

Kategori: Josefin shoppar


Finaste rosa ljusen finns just nu på Ikea, måste dit och köpa flera..

Vecka 27 (26+1)

Kategori: Mio i magen

Vet ni? Idag har vi 96 dagar kvar till förlossningen, (självklart kan det ju vara plus minus någon dag) men tänk redan nere på två siffrigt. snart får vi träffa bebben♥ Tänk att man kan älska någon så mycket som man inte ens träffat♥
Det känns att bebben blivit större och växt för nu sparkar den mycket högre upp, ska bli roligt att gå till barnmorskan imorgon och lyssna på hjärtljuden. Om jag inte skulle ha mina förbaskade svimningar så skulle jag verkligen må toppen, det är så underbart att vara gravid, om ni bara visste hur tacksam jag är:)




Självklart ska ju bebben ha en pyjamas med kanelbullar på då man har en mamma som älskar att baka:)


















Vår på bron

Kategori: Hemma hos oss



Nu trotsar jag kylan som är kvar och håller tummarna på att dessa överlever ute, kanske får jag ta in dem på kvällarna.

Montering pågår

Kategori: Hemma hos oss

Elias och Daniel håller på och monterar ihop köksskåp. vi har tidigare haft raka hyllor på denna väggen, men nu ska det bli vitrinskåp ända upp till taket:)

Helgen som gått..

Kategori: Vardag

Jag är verkligen superdålig på att blogga på helgerna, bara att inse, jag har tydligen för mycket att göra? eller är jag för slö? :)

Hela Fredag förmiddag hade jag super dåligt samvete för Elias eftersom att jag inte skulle kunna åka på Himlabadet :( och han ville ju så gärna vara med William. så vet ni jag trotsade svimningarna och ringde upp Ingela och frågade om vi kunde följa med ändå, och det fick vi självklart:) Hela badturen gick över förväntan och jag kunde faktiskt slappna av tack vare att jag visste att jag hade bra människor runt om mig som absolut hade tagit hand om mig om jag svimmat♥ Jag är så glad för Elias skull att vi valde att åka.

på Fredag eftermiddag (innan badet) fick vi mysigt besök av Elias farmor och farbror Axel. Vi hann prata ikapp oss och åt lite Morotskaka. Hoppas vi ses snart igen:)

I Lördags hade vi super duper bästa sällskapet av våra bästa vänner Erica och Robin♥♥ mer än så skriver jag inte om det, bästa Lördagen iallfall! We love you!

Igår Söndag hade vi playdate här med Ingela & co och Anne & co, jätte roligt :) Och eftersom det var mycket barn här igår så fikade vi marängswiss (stavas det så?) och isglass.
På kvällen kom Marcus med det bra förslaget att vi skulle äta pizza, perfekt avslut på kvällen!
Tack underbara vänner för igår♥

Vilken underbar helg vi haft...

God morgon :)

Kategori: Vardag

Jag vaknade redan vid fem i morse och hoppades att det skulle vara morgon,  hur tusan kan man vara pigg den tiden? Ville inte direkt klva upp heller så jag låg i sängen med mina prinsar till sju.

Nu är det full fart här. En morotskaka står i ugnen, jag hoppas nämligen på främmande idag :)

Så fort kakan är klar ska jag fråga mamma om hon kan följa med till Birsta, eftersom att jag inte kan köra bilen själv så långt och absolut inte med elias i bilen! Men vet ni inte ens mina svimmningar kan få mig på dåligt humör idag, jag ska njuta av varje sekund! :)

Vi hade egentligen planerat att åka med Ingela & Co på Himlabadet ikväll, men jag känner att jag ska prata med läkaren först, finns ju ganska stor risk för tryckförändringar, och att skrämma Elias med att mamma faller ihop det försöker jag undvika till varje pris. Men gud vad arg jag blir på mig själv och Elias som så gärna vill vara med William, hoppas att ni vill göra ett nytt försök en annan Fredag, *blink blink* Kanske testar vi nästa fredag??

Njut av Fredagen bloggisar!

Kram

Vagnen

Kategori: Mio i magen

Här kommer en bild på vagnen som skrutten ska åka i:)
Blev helt förälskad i denna då den är i vitt skinn, kan det bli mer Josefin? ;)

Blommor och låda

Kategori: Hemma hos oss

Herregud vad jag tjatar om att det snart är vår, men jag är så glad, snart kan vi ta fram cyklarna, klä oss i tunna klänningar,grilla, plantera blommor ja listan är lång. Allt är så mycket bättre på våren/sommaren.
Och tills snön försvunnit helt ute passar jag på och "vårar" till det så mycket som möjligt här inne hos oss:)




Gammal låda som ska få fungera som tidningskorg eller vedkorg. I sommar tror jag att den får flytta ut och användas som blomlåda.

Praliner till min älskling

Kategori: Muffins & Andra Bakverk



Överaskade Min stora älskling med att baka chocklad praliner i går, och nog tusan måste de varit goda för idag är de i stort sett slut :)

Hej och hå

Kategori: Vardag

Idag har jag en slöar dag i soffan, försöker samla energi eller om sanningen ska fram har jag massor av energi men kan lixom inte göra av med den när jag är ensam. med tanke på att jag kan svimma.. jobbigt värre för en människa som mig som aldrig är stilla och alltid har flera bollar i luften!


Nu har jag precis haft en uppiggande samtal med Maggan♥ (svärmor) och vips så fick jag ännu mera energi haha

Tror jag går ut på en prommis istället för att ligga på soffan..

ciao!


Osminkad slö mamma..

Cookie dough cupcakes

Kategori: Muffins & Andra Bakverk



Jag har tänkt laga dessa cupcakes hur länge som helst och idag då jag hade tid blev jag bara tvungen att testa:)
supergoda!
Detta är absolut något för dig om du älskar Ben & Jerrys cookie dough glass:)

Frostingen känns det som att man kan hoppa över, de blir lika goda ändå, om inte godare..










God morgon Tisdag

Kategori: Vardag

God morgon!

Tittar bara in för att säga hej, ska precis iväg och lämna prinsen på dagis..


-mamma, jag vill inte på dagis..
Elias är just nu inne i en intevillgåpådagis period, jag tänker positivt och hoppas att det snart går över :)

Hm

Kategori: Josefin Tipsar


Äntligen börjar Hm:s mama avdelning få in en massa fint. Denna ska jag titta efter i butik, finns den inte beställer jag den online.

Väska

Kategori: Josefin shoppar


Ny väska från Kappahl 249 sek


Nu börjar de mesta kläderna vara sorterade, puh! vissa saker får jag grym beslutsångest om jag ska sälja eller ha kvar, så mamma måste komma hit sen och hjälpa mig :)

Nu ska lunch tillagas sen ut.

God morgon nya veckan

Kategori: Vardag

Måndag idag betyder att jag och bebisen går in i ny vecka, 25+0 idag ♥ Tiden bara rusar förbi. Har ju fortsatt problem med mina svimningar så nu är jag sjukskriven tills i mitten på April :( Känns skönt att de äntligen vet vad som är fel iallafall...
I övrigt mår vi alla jätte bra, bebben kör cirkus i magen allt oftare och nu för första gången börjar jag känna mig "riktigt" gravid:) kanske är det för att vinterjackan börjar bli svår att knäppa ;) är så otroligt glad att pyret valde att flytta in, Vi längtar så oerhört efter dig♥


Idag ska jag försöka få ordning på Elias alla urväxta kläder som jag bestämt mig för att sälja på barnklädesloppis, hur tänkte jag egentligen då jag sparat allt? jag köper ju ändå alltid nytt.... Men nu tusan ska det bli ordning :)

En tur i det fina soliga vädret måste man ju oxå hinna med!

Kramar


Vår!
Blå pärlhyacint med ny kruka från Plantagen

Åkpåse

Kategori: Mio i magen

Vet att ni är några som vill att jag ska blogga mer om vad jag köper till bebisen, grejen är den att vi inte köpt så mycket ännu. Vi har beställt en ny liggdel  och däck till vagnen (ni ska få se bild sen) men annars har det mest blivit lite småsaker. Denna Åkpåse från Laredoute har jag dock beställt och fått hem, det står i beskrivningen att den ska vara till bilbarnstol, men jag tänker använda den i vagnen. superbra pris dessutom, jag tror jag betalade 199 sek för den.
Och om jag köpte en rosa eller blå ska ni tids nog få veta ;)




Bilderna är lånade från laredoute

Odd Molly

Kategori: Josefin shoppar

Som många vet så är ju jag ett super stort fan av Odd Molly, och mitt senaste tillskott i garderoben har jag velat ha länge, och när rätt sponsorer var villiga slog jag till ;)



Favorit i repris

Kategori: Vardag

Idag körde vi en favorit i repris och gick till pulkbacken. Vi fick sällskap av Ines, Erica, Terese, Nelly och Lenny, super trevligt!
Och vilket kanon väder, vet ni vad som gör mig glad? Alla dessa underbara vänner som finns runt omkring oss♥
Efter några åkturer i backen fikade vi varm choklad och morotskaka, som jag bakade igår:)
Mera såna här dagar tack!

Middagen har vi ätit hos mommo och moffa och nu har vi planer på att gå ner och försöka få lite ordning i bastun, som just nu fungerar som förråd ;)





Bästa förmiddagen!

Kategori: Vardag

Skickade sms till Ingela tidigt imorse för att höra om de ville följa med på lite pulkåkning och korvgrillning, och de ville de :) super mysigt, Det är så roligt att Elias är så glad i William :) Vi har helt klart haft bästa förmiddagen på länge♥


Lite av det vi haft för oss..

Kategori: Vardag


Vi har läst tidningar..


fåglarna har fått mat i nya fågelhuset..


Gosat med bebismagen..


köpt nya kläder...


åkt skoter..


ätit massor av semlor som jag och Elias bakat


köpt nya solglasögon till alla i familjen...




Ett inlägg kanske?

Kategori: Vardag

Här hemma har vi slagits med en ond bakterie i tarmen på mig, Elias har haft feber och hosta, jag har börjat svimma igen... ja vad säger man?? Slut på tok nu ,tack!

Till detta bör tilläggas att jag har världens bästa Daniel, ♥ och mamma och pappa, vilka underbaringar som alltid ställer upp, dag och natt:) och min bästa vän Erica som kommer hit och piggar upp oss trots att vi är sjuka, ingen rädsla för att bli sjuk där inte ;)

Visst  är det förresten härligt med solen och att snön håller på att smälta bort :)

Kram


Härliga soliga Onsdag

Kategori: Vardag

Idag blev jag och Elias så glada då Therese och Nelly smsade oss och frågade om vi ville följa med på en prommis. (självklart upplyste vi dem om att jag varit sjuk) och det ville vi såklart, super kul. Elias gillar Therese jätte mycket och var väldigt tydlig med att han skulle visa henne sitt nya rum :) Så härligt med nyfunna  underbara vänner, som dessutom bor ett stenkast från oss:)

Efter dejten fortsatte jag och Elias att vara ute och leka, eller Elias lekte och jag satte mig på en stol mot garageporten i solen och bara njöt, nu går det minsann åt rätt håll  med snösmältningen:)

Nu har vi lite paus under täcket i soffan, Elias tittar på barn tv och jag passar på att blogga...





Hipp hipp hurra!

Kategori: Vardag

Idag är ingen vanlig dag för det är Robins födelsedag!

Tänk idag fyller Elias gudfar och våran bästa vän 30 år :) Vi längtar tills på Lördag då det blir partaj..

Grattis!

Känner mig bättre..

Kategori: Vardag

Nu har jag precis kommit upp ur ett varmt bad med badbomb från Lush. låg riktigt länge och trodde ett tag att jag skulle somna:)
Daniel måste ju vara världens bästa karl, han kom hem och hämtade Elias bara för att jag skulle kunna hämta igen mig. Tack snälla älskling, nu börjar jag äntligen känna mig lite mer som en människa igen. och äntligen har jag kunnat äta något -  ost & Broccolisoppa.
Tur att Danne har ett sånt bra jobb:) Elias sa till mig och mamma en dag:
- Jag jobbar oxå på kontoret, men jag får inga pengar av Poa (moffa)..
*skratt* tokunge, gud vad de snappar upp allt :)

Nä nu ska jag inta soffan en stund innan prinsarna anländer hem igen = Full fart igen :)

KRAM

Huva!

Kategori: Vardag

Vi har haft en sväng magsjuka här... Men bara jag ingen annan (än iallafall). fick det i Söndags då jag kommit hem från jobbet,  antingen har jag ätit något konstigt eller så blev jag smittad på jobbet i helgen då vi hade massor av folk eftersom det var löning.
Hur som helst så börjar jag må bättre nu:) men snacka om konstig känsla då man har massor av kramp i magen samtidigt som bebis rör på sig.. Uscha nu har vi gjort vårat för iår då det gäller magsjukor!

Känner mig aningen sliten då Elias varit hemma med mig fast jag varit sjuk, känns inte ok att skicka honom på dagis och smitta ner andra om han är smittad, Trots att jag är så trött så ska vi iallafall försöka ta oss ut en sväng och njuta av solen.

Kram