Josefins Värld

Hemma en sväng

Kategori: Vardag

Nu är vi hemma en sväng eter att ha haft full fart hela dagen, och vi som skulle ta det lugnt ;)

Hjärtljuden var som vanligt så mysiga att höra och blodvärdet mm var på topp:)

Efter besöket hos barnmorskan åkte jag och Elias för att träffa Mommo och Sofia i stan. och i ett svagt ögonblick hade jag lovat Elias nya Bakugan och den gula Rorri bilen så ett besök på leksakaffären gick inte att undgå :) Efteråt åt vi lunch på Ikea. På vägen hem hade vi ett jätte roligt ärende- nämligen prova bröllopsklänningar då sofia ska gifta sig, gud vad roligt och vad många fina klänningar det finns:) Sofia kommer vara vacker som en prinsessa på dagen D♥

Nu inväntar vi att Danne ska komma hem så slipper Elias komma med till stan igen då jag måste och lämna tillbaka ett par mammajeans på Hm.

Ikväll hoppas jag på god middag och Let´s dance...


Hittade en sån fin kofta på Rut mfl, lite trång på magen men med ...


... jätte fina detaljer, denna ska jag använda flitigt medans den passar ;)

God morgon Fredag

Kategori: Vardag


God morgon säger prinsen:)

Idag har jag en känsla av att jag vet vad Elias tänker göra.. Vara med sin moster Sofia som kom hit igår, han har knappt kunnat sova inatt bara pratat om Sofia:)
Jag ska börja dagen med att åka till barnmorskan och lyssna på hjärtljuden, resten av dagen tar vi som den kommer, skönt att inte ha något inplanerat.

Njut av Fredagen!
kramar

Onsdag i tempo

Kategori: Vardag

Vart tusan tog denna dagen vägen? Tiden på jobbet gick jätte fort, sen var det bara att stressa vidare och hämta prinsen på dagis, snabb middag och nu har jag precis kommit hem från vattengympan. Vattengympa är verkligen en jätte bra motionsform då man är gravid, men nu då magen börjar bli lite större skippar jag magmomentet och alltför höga knän.

Nu har jag stora planer på att inta min favorit position- i soffan :)

God natt!


så här somnar jag alltför ofta:) denna bilden smyg tog Danne på mig när jag ganska nyligen fått veta att ett hjärta flyttat in i magen, jag bara sov och sov...

Bak Tisdag

Kategori: Muffins & Andra Bakverk

Idag har vi varit riktigt effektiva. Vi har strykt all tvätt och sorterat alla strumpor och underkläder det vill säga alla som inte har någon "kompis" eller är för urtvättade har vi slängt. Känns så skönt!

Eftermiddagen har vi spenderat i köket då Elias sa att han var så sugen på bullar. och jisses vad roligt det är att baka med honom, han fixar ju allt själv nu:)
Vi har alldeles nyss haft en diskussion på dagis angående att vissa föräldrar tycker barnen äter för mycket socker och då ingår såklart att vissa föräldrar tycker att de bakar för mycket där. Men hur kan man ens fundera på att ta bort detta moment för barnen, de tycker ju det är så roligt och med facit i hand hur mycket äter de egentligen? barnen tycker ju att det är så roligt med själva bakningen. Iallafall min prins! Självklart tycker inte jag heller att barnen ska baka varenda dag.. men detta känns som en så onödig diskussion!
Min stora fundering är, kanske inte ens hör hit men.. hur mycket bakar dessa föräldrar egentligen med sina barn och får se deras glädje i själva skapandet??
brukar hålla min blogg ganska neutral men detta upprör en mamma som alltid fått hembakat som barn och som själv älskar att vara i köket!

Nu till det roliga, bilderna på det vi bakat idag:)


Nytt loppis kakfat och nya formar som jag fått av mamma.
Fick ett tips förra sommaren att bullarna blir mycket finare om man bakar dem i Muffins plåtar, och jag håller med. De blir mycket högre och får finare form.


Bullarna på det låga fatet har Elias bakat. Han valde Barbapappa formar och han är så stolt över dem så han upplyste mig om att vi inte fick äta upp dem:)

Schackrutor




Idag har vi använt finaste pannlapparna som jag fått av min svägerska Sara♥

Snöiga Torsdag

Kategori: Hemma hos oss

Så här mycket snö tror jag aldrig jag sett tidigare? Hur ska allt detta försvinna tills April?
Idag har vi stora planer på att inte gå utanför dörren innan vi ska på Ikea ikväll med Daniel. Vi ska handla lite nya saker till Elias nya rum, oxå vill jag ha nya sängbord till vårat rum. Planen är ju att vi ska hinna tapetsera i helgen, så roligt både jag och Elias längtar till våra nya rum ;)


Denna tapeten har Elias valt till sitt rum :)

Moseskorg till bebben

Kategori: Mio i magen



Magen vecka 20+2

Kategori: Mio i magen





♥Vi längtar efter dig pyret♥

Lite rosa..

Kategori: Hemma hos oss


Nya ljusfatet från Butik Annelie.

Denna tapeten ska upp i sovrummet på en vägg, hoppas bara vi hinner få den till helgen?

Nya rosa roskuddarna från Hemtex

Lite rosa..

Kategori: Hemma hos oss


Nya ljusfatet från Butik Annelie.

Denna tapeten ska upp i sovrummet på en vägg, hoppas bara vi hinner få den till helgen?

Nya rosa roskuddarna från Hemtex

Tisdag

Kategori: Vardag

Idag startade min dag redan klockan sex i morse. Elias och Daniel tog lite sovmorgon medans jag var på väg till jobbet för möte. Herregud vad kallt det var och dessutom var jag så trött så jag visste knappt vad som var fram och bak på mig själv

Efter mötet passade jag på att gå runt och strosa i lite butiker. jag hittade jätte fina kuddar på Hemtex och lite ljussaker från Butik Annelie som fick följa med hem och sen passade jag på att åka och beställa tapeten till mitt och Daniels sovrum.

Just nu har jag och Elias placerat oss i soffan med lite drickyoghurt och tittar på barn tv. om inte natten skulle bli helt kraschad så skulle vi definitivt sova en stund :)




Love

Kategori: Hemma hos oss

Nu börjar vi äntligen komma i rätt känsla för alla hjärtans dag. Ljusen är tända och geléhallon och jungfrubröst är inhandlade. Nu fattas bara stora kärleken, som förhoppningsvis slutar tidigt idag♥


Våra Love bokstäver som vi plockar fram varje år till alla hjärtans dag och fyller dem med godis, om jag inte minns fel så tror jag att vi fått bokstäverna av Dannes syster.

Hjärtans present till Hjärtat

Kategori: Josefin shoppar


Nya kalsonger till Elias i hjärtans present

Alla Hjärtans dag

Kategori: Vardag

Idag har vi en soft hemmadag efter helgens alla utflykter. Känner mig riktigt trött i kroppen med aningen lite huvudvärk. Det börjar kännas i kroppen att jag är gravid, men alla som känner mig vet ju att jag gärna håller ett högt tempo på allt, jag blir så in i tusan rastlös när jag inte håller på med något. Men nu ska jag försöka varva ner lite och bara mysa med Elias och magen.

Alla hjärtans dag ska vi fira med god mat och gelé hjärtan. Vi brukar alltid fira denna dagen lite extra eftersom att det var idag för 4 år sedan som vi fick plus på stickan då jag väntade Elias♥ Tänk 4 år sedan och nu växer ett till litet hjärta i min mage, helt otroligt, herregud vad vi längtar efter denna baby♥

Hoppas ni andra har en underbar alla hjärtans dag och passa på att krama någon lite extra idag♥

Kramar♥

Fåglar

Kategori: Vardag

Obligatoriskt om man är i Uppsala är absolut att gå och mata fåglarna vid Svandammen. Elias brukar inte vara rädd för dem men idag var han tryggt uppe i pappas famn. Hur tusan kan man tycka det är så roligt att mata fåglarna? jag skulle absolut kunna vara där hela dagen:)

HÄRLIGA LÖRDAG!

Kategori: Vardag

Vilken underbar dag vi haft i Sthlm idag!! Den bästa på länge, antar att visakortet inte mår riktigt lika bra.. men för tusan man lever bara en gång, och nu har vi inhandlat babyns säng, känns så underbart då jag redan ville ha en "moseskorg" då Elias var baby, och idag har Daniel köpt en♥ bästa karln, Yes! och han är min bara min:)♥

Största delen av dagen hängde vi uppe på Nk:s barnavdelning. så nu har Elias och babyn fått lite nytt till garderoben.
Passade oxå på att köpa Converse till Elias så slipper jag springa och leta det närmare våren.


Just nu är vi hemma på snabb "vilopaus" sen bär det iväg ut på stan för att äta:)

Jisses vad bra vi har det:)

kramar


Prinsar äter lunch på Mcdonalds


Vårdojjor:)

Vår i badrummet

Kategori: Hemma hos oss

Igår på lunchen var jag förbi Hemtex och inhandlade lite nytt till badrummet. Har dock inte sagt för Danne att det blev lite inslag av cerise.. ;)


Matta, handdukar och duschdraperi.



Redan Fredag

Kategori: Vardag

Men idag är ju vädret riktigt fint och man jämför med igårkväll... Snacka om snökaos, nu får det räcka med snö!

Idag är både Elias och jag lediga så egentligen borde vi gå ut och njuta en liten stund av solen, men jag märkte ganska snabbt att schemat är fullsatt då vi åker till Uppsala/Stockholm ikväll för att vara med Sofia och Uffe♥ Hur som helst så måste vi nog börja i tvättstugan om vi ska ha något att packa ;)

Men jisses vad jag ser fram emot denna helgen, hela morgondagen ska vi spendera i Sthlm med det absolut bästa shopping sällskapet:)

Dags att sätta igång kanske?

Kramar


Ser ni vad jag gjort? Klippt av mig nästan allt hår... Ovant men så skönt, bara att rufsa till på morgonen...

Snygg prins:)

Kategori: ELIAS

3 veckor och 4 dagar sedan..

Kategori: Mio i magen

... så längesen är det jag skrev något på bloggen! Herregud och jag som skulle blogga så mycket detta året:)
Men eftersom att mina läsare besöker mig dag efter dag fast jag inte skriver något ska jag i stället berätta en fantastisk sak för er:)..

Elias ska bli storebror till sommaren, närmare bestämt 3 Juli. Helt underbart fantastiskt. och just idag har vi varit på Ultraljud och spanat in vår lilla "Bibbi" som såklart var helt underbart söt men vägrade vända sig i profil mot oss. om det är flicka eller pojke fick vi oxå veta, men det håller jag lite till på tills vi berättat för våra närmaste, vill ju inte att de ska behöva läsa det i bloggen..
och huvudsaken är ju att allt såg bra ut. och tänk idag är jag i vecka 19 +1 tiden bara rusar iväg tänk snart halvvägs... Behöver knappast skriva hur lyckliga vi är alla här. Livet är bra underbart!

Så nu kommer det nog bli massor av bebisprat här i bloggen, visst är det roligt!


Jag och Elias ska nu äta lite sen ska vi fara iväg och titta på tapeter. Elias säger att han är less på det blåa och vill ha grönt (snyft jag visste att en dag skulle det ske men så här fort haha, behöver jag tillägga att jag ryser då han säger att han vill ha en scooby doo tapet*skratt*)

Njut av soliga dagen!

Kramar