Josefins Värld

Snälla Tomten

Kategori: Jul 11

På tal om pyjamaser, denna står på min önskelista, kommer alldeles säkert sova som en drottning i den:)
Undrar om tomten läser här?



Kommer från Lexington och kan köpas här

Middagsdags

Kategori: Vardag


här hemma håller vi på att laga middag i våra pyjamas. Är det bara jag som alltid hoppar i pyjamasen då jag kommer hem? Men våra pyjamas är bara på för en stund vi ska nämligen iväg på en liten tur ikväll, och kommer vi dit i pyjamasen så har jag en känsla av att de tror vi har blivit tokiga;)

KRAM

Tv rum, äntligen klart

Kategori: Hemma hos oss

Letar som en tok efter våra före bilder men hittar dem inte i någon mapp nu?
Det är så skönt att det är klart i vardagsrummet nere, vårat hus känns helt plötsligt mycket större, och vilken karl jag har, så noga, så duktig♥ Nu har vi renoverings stopp tills efter jul ;) Sen ska Mios rum göras iordning.hihi
Här kommer några bilder, men tänk på att fortfarande fattas lite saker som golvlister, karm runt dörren, matta under bordet osv, vi får kalla detta en liten smygtitt:)





I detta rummet är allt nytt, -precis allt. Hur tusan lyckades vi med det? Det var absolut inte tanken. Lite fattigare lite gladare hihi ;

Vi valde att sätta samma tapet på alla väggar, är så fruktansvärt less på så kallade "fondväggar" Ett tag trodde vi att det skulle kännas "för mycket" med samma på alla men nu känns det riktigt bra.tapeten kommer från borås tapeter

Soffan är i silver/grå och kommer från Mio, här valde vi mellan denna färgen eller en svart, men eftersom att soffan är så stor så tror jag att det blivit alldeles för mörkt med en svart.

Trägolvet är vitlaserad ek och kommer från Tarkett, tyvärr är det inte riktigt lika vitt som det vi har uppe, tanken var ju såklart att vi skulle ha samma, men med en väntetid till slutet på Januari så fick det bli detta istället.

Vita kristallkronan har vi flyttat ner från övervåningen och den kommer från Lisbeth Dahl.

Daniel valde en svart tv bänk, hjälp tänkte jag som alltid vill ha vitt, men någonting måste ju karl få bestämma;) kommer från Mio.

Tv bordet oxå från Mio

Kuddar & filtar från Hemtex

Ljusen i fönstret från Yanke Candle


Bakom denna dörren gömmer sig sovrum liten toalett, tvättstuga och förråd
lykta och ren från Mio

Sen sist

Kategori: Vardag

Men vad har hänt sen sist då?

Jo vi har gjort klart tv rummet nere, bara lite lister och småplock som fattas. vi har varit på shopping, varit på julskyltningen i city, firat sjuårig bröllopsdag, ätit massor av god mat, sett den första snön falla ( och även testat om det funkar att göra snöbollar i år oxå ;), matat fåglarna och de första domherrarna har äntligen kommit till Elias stora glädje, firat Daniels födelsedag, storhandlat mat osv kan ju fortsätta med listan hur länge som helst:)

Vet ni? i måndags hade jag världens tur dag, ni vet en sån där dag som bara inträffar typ vart tionde år;)
Började med att jag gjorde ett riktigt fynd i en webshop (en sak som jag verkligen vill ha), sen så har jag betalat in för mycket pengar tidigare på mina Telia räkningar (fråga mig inte hur det varit möjligt men så sa de på Telia) så då slapp jag betala något denna månad. Dessutom vann jag första pris på kanske Sundsvalls finaste barnbutik, Pirum parum, Vad vi vann? Jo ett Fleece set från Villervalla till Mio. Tack så jätte mycket för det Pirum♥

Just nu är Elias på dagis och Mio sover ute i vagnen, och jäg tänkte springa ner och ta lite kort på vårat renoveringsobjekt, så ska ni få se:)

Lunchdejt

Kategori: Vardag

Idag har jag och mio varit på lunchdejt med en av mina bästa kompisar - monica. Super Mysigt som vanligt:).

Nu väntar en snabb dejt med mamma på borsta för att köpa en present.

Kram.

Brunt men svart

Kategori: JOSEFIN


Alltså jag har färgat mitt hår brunt men det blev svart *missnöjd*
Varför lär man sig aldrig att det är bäst att gå till frissan?
Luggen är totalt i kaos, virvlar som ställer till det och dessutom är den på utväxt men står inte ut längre.. imorgon ringer jag frissan för att klippa den kort igen, och färgen ja det får bli ett senare problem.

Var det nån som pratade om dålig hår dag idag.. ;)

Middagsdags

Kategori: Hemma hos oss

I våran familj har vi haft lite kaos med våra middagar, oftast handlar vi lite varje dag (superdyrt) och när vi väl har åkt iväg för att storhandla så har vi mest handlat lite av varje istället för att planera och sen handla, vad detta beror på vet jag faktiskt, och det är tidsbrist då Daniel jobbar supermycket på hösten/vintern. allt blir lite kaos helt enkelt *skratt*

Men för en tid sedan var jag helt inne på att testa Linas matkasse, men efter ett snack med maken så bestämde vi oss för att göra hela veckans meny tillsammans på Söndagen och sen skriva upp allt vi behöver för veckans recept och sen åka och handla tillsammans.
På våran veckomeny är det inte alls invecklade saker. Elias får önska några rätter, och Daniel har oftast oxå något önskemål.

Vart jag vill komma med detta är att allt funkar så himla bra = super happy mama! Mina vänner skojar ju med mig och tycker att jag planerar för mycket, men se där, än en gång så har jag bevisat för mig själv att om jag planerar är jag lycklig *skratt*

Bör tillägga att vi sparar grymt med pengar på detta, perfekt då man ska ut och shoppa ;)


Här i köket på tavlan skriver vi tillsammans upp veckans meny:)

Babykläder

Kategori: MIO

Något som är så oerhört roligt med att ha en bebis är ju att man verkligen kan frossa i alla fina babysaker och kläder. jag skulle utan problem kunna handla mig till döds *skratt*
Till Elias finns det jätte mycket fint att handla oxå, ända skillnaden är ju att han betsämmer själv vad han vill ha (När tusan blev min lilla prins så stor?:) Men som sagt Mio får stå ut med att jag handlar det jag tycker om i några år till ;)



Mio i skönaste dräkten från Sobea

Jul kategori

Kategori: Jul 11

Av nån konstig anledning så har jag alltid haft en jul kategori för varje år i bloggen. Av vilken anledning har jag ingen aning om men det är väl bäst att följa traditionen och göra samma sak i år:)

Som sagt huset håller på att städas men börjar äntligen bli någorlunda i form inför advent.




Vaniljbullar med saffran

Kategori: Muffins & Andra Bakverk

Idag har vi fixat och donat här hemma inför advent. och redan nu har vi hängt upp jul stjärnorna, men kan man tända dem redan tro
När Mio sov sin långa förmiddags nap idag passade jag och Elias på att göra vaniljbullar med saffran, super goda. tänk att julen närmar sig och inte en flinga snö har vi sett till.


"bullkungen" tycker såklart att det roligaste är att provsmaka:)

Godmorgon nya veckan

Kategori: Vardag


En kort paus

Kategori: Vardag

Vet ni? nu ikväll är första dagen/kvällen i stort sett på hela veckan som jag startat datorn. varför tro? Jag skyller på att jag helt enkelt haft en blogg fri vecka och att vi haft så mycket roligt för oss att jag inte ens hunnit sitta vid datorn, får se om jag kommer blogga ikapp veckan som gått senare.
Men imorgon Måndag tar vi nya tag igen med bloggningen:)

Ses imorgon!

KRAMAR

Oj oj oj

Kategori: Vardag

Oj oj oj vad denna helgen gått fort. tyckte nyss vi satte oss ner i soffan för att titta på Idol.
Hur som helst så har vi haft en riktig mys helg.
Vi har så klart firat pappor på farsdag och dessutom har vi försökt få någon ordning på vardagsrummet nere, som varit i totalt kaos allt för länge nu. Daniel fick iallfall ett ryck i gårkväll och nu är det inte alls långt tills tapeterna ska upp.
Han är allt bra duktig mitt stora hjärta. kämpar dag och natt för att jag och kidsen ska ha det bra.
Våran 7 åriga bröllopsdag närmar sig, ska hitta på något riktigt fint till älsklingen..♥

Denna morgonen har jag och kidsen verkligen njutit. Vi tog lång sovmorgon, klev upp och gjorde en brasa och kurade sen ner oss under täcket i soffan. Detta  kommer jag verkligen sakna då mamma ledigheten är slut..
Det gäller att ta vara på varje dag:)

KRAMAR

Mysisar

Kategori: Josefin Tipsar

Tofflor är ju verkligen ett måste den här årstiden, mina shepherd som såg ut som ballerinor som jag hade i fjol (verkligen favoriter) de gick Lillis (katten) lös på, det verkar som att hon gillade dem  lika mycket som mig, eller inte:) allt tyg är iallafall borta på dem..
Köpte dessa på Kappahl, hoppas bara att katten inte kommer gilla dem;) Super sköna. och är du som mig- jätte frusen om fötterna så är detta absolut ett tips!

Kallt

Kategori: Vardag


stora skatten på väg till dagis imorse.


Hejsan!

Idag är det verkligen kallt ute. Jag och Mio gick på en promenad tidigare och jag som alltid brukar ha mössa struntade i den imorse av någon anledning? och jisses vad kallt det var.

Igår på förmiddagen följde jag och Mio med Elias och hans dagis på utflykt i skogen. och man kan ju inte annat än att buga och bocka till fröknarna, herregud vilket jobb de gör med barnen.
Hur som helst så frös Elias om både händer och fötter, så igår kväll efter att vi varit på utvecklingsamtal på dagis åkte jag iväg med mamma och köpte ett par goretex skor på Ecco till honom. ska bli spännande att höra i eftermiddag om han gillar dem. Ecco skorna har ju fått bäst i test på flera undersökningar, så nu återstår bara att se om de har rätt.

Funderar på om jag ska tvinga med mig kidsen i eftermiddag och åka och köpa fågelmat? pippisarna har visst slut.

KRAMAR

Vinterkläder

Kategori: Josefin shoppar


Ni vet ju att jag varit stressad länge över våra vinterkläder, men nu har vi i allafall fått en början.
Till Elias har jag funderat fram och tillbaka hur länge som helst men nu är ett set från Didrikson inhandlat som han kan ha på dagis, jag har köpt fleece tröja och varma strumpor från isbjörn of Sweden, men fortfarande saknas mössa och skor.
Mio har fått mjukis overall från Lindex och tossorna hittade jag på Vincent i Uppsala. Jag bara älskar prickarna på overallen, egentligen hade jag tänkt köpt en från Molo men då jag såg denna kunde jag inte låta bli.
Och mamman då? Hade ju tänkt köpa en Fjällräven men då min sponsor sa att den var super duper ful (Daniel;) så fick det bli denna från Peak istället, hoppas hoppas jag inte kommer frysa... Och pappanl själv då? jo han vill minsann ha en Fjällräven fast inte dun då;) *skratt*


God eftermiddag!

Idag har Elias varit på dagis och jag och Mio har haft en alldeles underbar förmiddag tillsammans med Jessica, Elice, Terese och Nelly.♥ sådana dagar är det verkligen så roligt att vara mamma ledig.
Tack för idag tjejor:)

Nu ska middagen snart börja lagas och sen ska prinsen på barngympan.

Full fart...

KRAM

Måndag

Kategori: Vardag


♥Älsklingar♥

Idag är det Måndag och det betyder att Elias är ledig från dagis, och för att han inte ska tycka att jag och Mio är alldeles för tråkiga så har vi varit på promenad ner till biblioteket och lånat nya böcker.

Jag är super taggad inför den här veckan, riktigt varför vet jag inte, eller jo egentligen vet jag det, jag har nämligen hela veckan planerad och då menar jag inte med saker vi ska göra utan saker som typ att hela veckans matlistad är planerad och alla ingredienser finns hemma, jag älskar att planera;) och allt går ju så mycket lättare då, nästa vecka funderar jag på att testa "Linas matkasse".

Hoppas ni andra har haft en lika bra start på Måndagen som vi haft.

Nu börja skriva önskelista till tomten med Elias innan baby Mimmsi vaknar.

KRAM

Första gången

Kategori: Vardag

Idag fyller mio 4 månader och det firar vi såklart med att smaka mat :) kolla in minen :)

Dinosaurie kalas

Kategori: ELIAS










Lite bilder från Lördagens barnkalas. Elias kalas blev så lyckat, alla hans favorit kompisar var på plats och alla lekte så bra tillsammans.
Vi köpte en pinata som jag tror blev riktigt poppis? men den var super svår att slå sönder så pappa Danne fick rycka in på slutet:)
Att ha dinosaurie tema tycker jag var ett riktigt bra val av Elias:)

Idag Söndag har vi haft lite mer kalas med nära vänner:)

Tack alla som uppvaktat våran prins, ni är alla underbara♥

Imorgon startar definitivt en socker fri vecka- hela veckan! ;)

KRAMAR

Veckan

Kategori: Vardag

Denna veckan har verkligen rusat iväg, känns som att det just var Måndag.
Vi har iallafall haft en intensiv men rolig vecka.

I Onsdags träffade vi farmor och Axel, super mysigt. vi pratatade, åt lunch, byggde ihop Elias födelsedags present, fikade, spelade tv spel och när tiden var inne för Maggan att åka och jobba så tror jag ingen hade riktigt lust med det, vi hade nog kunnat umgås lite till ;) tack för en underbar dag♥

Daniel har varit borta och jobbat denna veckan så vi har sovit hos mamma & pappa, kul för kidsen att göra något annat:) Tack för all hjälp mammsen:)

Har även hunnit med ett spinningspass med Ingela, jisses vad tungt det var:)

Idag ska en massa saker fixas då Elias har barnkalas imorgon, och på Söndag kommer ännu mer nära & kära. Efterv denna veckan och helgen kommer jag och min kropp nog behöva en riktig socker rensning.. *skratt*

Nu baka chokladbollar...

KRAM

Firande pågår

Kategori: Vardag

Vilken underbar start på veckan prinsen har haft, Vi har verkligen firat ordentligt:) På Måndagen var mamma, pappa & Robin hos oss och igår blev han firad på dagis, dessutom var vi iväg och gjorde  4 års kontrollen som gick jätte bra. kvällen avslutade vi med att åka och sova hos mamma & pappa då Daniel är borta och jobbar.
Idag ska vi på dejt med farmor & Axel:)
Återkommer senare..
KRAM