Josefins Värld

Till Fredagsmyset

Kategori: Josefin shoppar


Nya kuddar till kidsen som ska användas i soffan då vi har Fredagsmys och tittar på Idol.

Fjädrar

Kategori: JOSEFIN


Helt galen i mitt fjäder halsband..

Friday

Kategori: Vardag









God morgon underbara Fredag!

Natten har varit aningen knasig, så idag är jag trött, har fått känna på hur det är att vara tvåbarns mamma till barn som inte sovit så bra.

Vilket underbart väder det är idag, konstigt att man vissa dagar måste ha tjock jacka och mössa medans man andra dagar bara kan ha linne, men jag antar att det är tjusningen med hösten.

Ikväll kommer min underbara Syster och hennes Uffe hit. *längtar* jag är lyckligt lottad som har en sån fin syster som jag dessutom står så nära. Vilken underbar helg det kommer bli♥

Vill passa på att tacka för alla Grattis hälsningar igår, ni gör mig varm i hjärtat♥

Nu dags att klä på kidsen!

Njut av underbara Fredagen!

KRAMAR

G.L.A.D

Kategori: Vardag

Tror ni jag blev glad då jag fick ett paket på posten med en present  som jag velat ha (som är omöjlig att få tag i)hur länge som helst. nämligen läppstiftet Maria Montazami som hon gjort tillsammans med Make up store. I paketet låg oxå en ny mascara som precis har släppts i butik (eller ska den släppas?) Måste vara guds gåva till kvinnorna den är helt fantastisk, ögonfransarna blir både långa och tjocka & läppstiftet gud vad fint det är!
Tur man har en bästa vän som jobbar som inköpare på make up store, Tack honey, you made my day, helt klart den bästa födelsedags presenten♥

 



Födelsedag

Kategori: Vardag

Idag är min födelsedag:) Och dagen kunde inte ha startat bättre, jag tog ledigt åt Elias idag igen. vill ju vara med dem jag älskar mest♥ så  idag ska vi bara njuta, äta god mat, & tårta såklart.

Kramar



Mera Blankens

Kategori: JOSEFIN


Idag inviger jag klänningen som jag köpte på mitt meandi party. denna har Blankens designat och jag älskar den:)


Gårdagens prins på väg till dagis i meandi kläder. Elias älskar verkligen denna tröjan med fågeln:)

God dag!

Idag ställde vi in dagis då det går magsjuka där, onödigt att skicka dit honom då man har möjlighet att ha honom hemma. Tror att vi tar en tur till stan istället, skulle behöva köpa vanliga svarta strumpbyxor.

Nu vaknar visst babyn, får blogga mera senare..

KRAM

Sista veckan i September

Kategori: Vardag

Hej alla bloggisar!

Sista veckan i September har idag startat, nu är verkligen hösten här på riktigt.. Det betyder att vintern närmar sig. skulle behöva ta tag i vad Elias ska ha för vinterkläder, har funderat fram och tillbaka men kan inte bestämma mig riktigt. Dessutom vill Elias ha jacka och byxa och jag är aningen skeptisk, overall är ju så mycket smidigare att få på och dessutom kan ju ingen snö komma in i någon "glipa" återstår att se vad vi hittar på :)

Denna veckan fyller jag även själv år, närmare bestämt på Torsdagen, och jag är riktigt nöjd över vad jag lyckats med i alla mina 28 år, och självklart är jag mest stolt över mina barn. vem kunde tro att jag skulle vara gift och tvåbarnsmamma innan 30.

Jag har blivit en " vuxen" kvinna som har kämpat med att inte ta så hårt på saker och ting, helt enkelt bara skaka av mig saker som jag inte gillar allt ordnar sig till slut är mitt motto :) Relationer avslutas nya startas, har lärt mig att man alltid får ta konsekvenser av sina beslut, bra eller dåliga spelar inge roll, men huvudsaken är att man själv vet vem man är och inte tappar bort sig själv. Jag kallar mig själv ödmjuk! Att dessutom ha en man som alltid "backar" upp mig är inte fy skam heller.
Vilken underbar resa livet är!

Vilka Måndagstankar.. hihi

Nu ska jag och de bästa jag har i världen- kidsen njuta av det härliga höst vädret:)


KRAMAR



I skog & mark

Kategori: Vardag

Vi har precis kommit hem eter en mysig tur i skogen med fika och frågeslinga, så mysigt att Friluftsfrämjandet fixar detta på Söndagarna, även att det var den perfekta starten på dagen då vi var rätt sega imorse efter gårdags festligheter.









Fredagen

Kategori: Vardag

Igår kväll mötte vi upp Erica, Magnus och hans kids för att äta tillsammans, super trevlig middag:)











Tack för igår♥


Sena kvällen tillbringade jag tillsammans med mina favorit killar - Daniel, Elias, Mio & Robin.
Massor av godis (och jag åt även glass :) åt vi som vanligt samtidigt som vi tittade på tv med utsikt över hela staden utanför.

En hellt perfekt Fredag, och om ni visste hur snäll Robin är med Elias, det gör mig så varm i hjärtat. Elias ville till och med övernatta hos Robin, även att han absolut skulle sova i samma säng som honom ;)


Ikväll väntar fest med dagis mammor och pappor...

Men först ska vi njuta dagen, tror det blir en promenad i skogen medans Daniel är på möte..

Kramar

Träning

Kategori: Vardag

Just kommit hem efter spinningen med Ingela, så mysigt att vi kan göra detta på Torsdagarna vi hinner både umgås och träna samtidigt, perfekt kombo ♥

Nu har vi bästaste Robin här, och jag är super hungrig tror jag ska göra en bacon sallad, ja det ska jag nog ;)

Imorgon bästaste dagen på veckan, jag längtar!

Pussisar!

Blankens

Kategori: Dagens Kids

Igår blev jag så glad då jag hämtade ut ett paket och det var MeandI kläderna som kommit. Egentligen är jag inte super förtjust i deras kläder men eftersom att jag är ett stort fan av Cecilia Blankens och läser hennes blogg dagligen, så kunde jag ju inte låta bli att köpa kläderna som hon designat för just MeandI. Nice Blankens!







Den ljuvliga äppelkakan

Kategori: Vardag

Jag och kidsen har precis bakat en äppelkaka då vi får besök av Mommo senare, eftersom att våra karlar har åkt långt bort idag.
Det är en äppelkaka med saffran, gillar man inte saffran kan man absolut hoppa över den. Jag gillar den så mycket eftersom det är mandelmassa i, det är typ en av mina nya cravings - mandelmassa:)

Detta behöver du:

1/2 kuvert saffran
75 gram smör
2 stora ägg 1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 gram riven mandelmassa

Fyllning:

3 Äpplen
1/2 dl strösocker
1/2 tsk kanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

Stöt saffranet fint med 1 tsk strösocker.

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl, bakpulver och mandelmassa. Rör ner blandningen i äggsmeten och häll i saffran och smöret i smeten. Häll smeten i formen.

Skala eventuellt äpplena och klyfta dem tunt. Blanda dem med socker och kanel.

Tryck ner äppelklyftorna tätt i smeten

Grädda långt ner i ugnen i ca 45 minuter, prova med sticka, känn att stickan är torr.





Cooling och vi

Kategori: Vardag



Mammas cooling, så full av energi och glädje, nu har vi inte en lugn stund här hemma med blivande fyra åringen, det frågas mycket varför och hur, och mamman har aningen svårt att förklara allt ;) & viljan är definitivt av stål, tänk att vi får vara med på din resa, din resa till att bli vuxen.Lilla prinsen, kärleken till dig är oändlig♥

Hej!

Vill bara uppmärksamma er på att jag och Daniel är ett! Allt som är hans är mitt, och allt som är mitt är hans, det jag tycker tycker han oxå och tvärtom osv, Vi är helt enkelt ett, totalt sammansvetsade, om nu nån missat det *skratt* Nu antar jag att ni inte blev ett dugg förvånade över detta, men vissa behöver visst påminnas...

Hörs senare!

tjing!

;)

Gårdagen

Kategori: Vardag


Gårdagens ammande mama på shopping

Hej Onsdagen!

Försökte hinna blogga igår men det kom hela tiden något annat i vägen, så idag gör jag ett nytt försök:)
På tal om gårdagen, vilken fullspäckad dag, Startade dagen tidigt, för tidigt med att duscha och fixa till mig medans kidsen sov, sen bar det av mot dagis för att lämna prinsen, sen vidare för att hämta upp Erica, sen styrde vi våra näsor mot Birsta för shoppinag och lunch, sen dags att hämta hem prinsen, laga mellis, mommo kom på besök, laga middag, barngympa, sen på snabb dejt med mamma på Birsta (ja jag var där två gånger igår) fort hem för att hinna träffa Robin som var på besök, lägga barnen, se Idol (reprisen) sen var det tack och god natt :)

Kanske inte så konstigt att jag njuter av en soft dag hemma idag ;)

KRAM


Det gäller att trotsa regnet :)

Kategori: Vardag

Idag har vi varit uppe på Norra berget med Terese, Nelly & Erica, kanske var jag inte direkt världens populäraste människa då jag valde utflykt ställe med tanke på vädret, men för tusan det var ju jätte skoj och dessutom var ju lunchen jätte god och vi hade ju bästa sällskapet:)


Terese & Nelly


Erica & Elias spelar "fågelspelet"



Födelsedag

Kategori: JOSEFIN





Hej!
Här hemma fixar vi oss för fullt, ska åka och fira min allra bästa vän - Erica som fyller år idag!
♥Grattis honey♥


på tal om födelsedag, så här såg vi ut för exakt ett år sedan:)

♥Alla borde få ha en "bästis" som mig
Någon gång ska jag berätta om här i bloggen om första gången jag och Erica träffades.

KRAM

Höstmys

Kategori: Vardag

Idag har vi varit ute hela förmiddagen i det underbara höstvädret. Vi har planterat blommor som förhoppningsvis kommer blomma till nästa sommar, Elias har lekt med grannbarnen, Mio har hängt i Babybjörnen. Ja vi har helt enkelt haft höstmys:)





Just nu håller jag på att lagar mat och bloggar, Daniel spacklar, Elias tittar på tv och Mio gymmar. Mio har upptäckt sina händer nu, han "suttar & suttar" hela tiden. Det bästa som finns lixom, gymma och äta på händerna♥

Äntligen Fredag

Kategori: Vardag



Hej underbara Fredag!

Idag känner vi oss lite strandsatta då vi lämnat tillbaka hyrbilen, dessutom kom jag på i sista sekunden att vi ska på bvc med Mio, tur att mommo är hemma och kan komma och skjutsa oss:)

Dags att stressa vidare..

KRAMAR

Tapeter

Kategori: Vardag


Tapeterna till bland annat vardagsrummet nere har nu kommit hem till oss, gud vad jag längtar tills de sitter på väggen, vilket jag antar kommer ta ett tag, det är mycket små fix kvar..

God kväll!

Förra gången jag var på spinningen klarade jag mig ifrån träningsvärk, denna gången verkar jag inte slippa undan... känner redan nu att kroppen är öm, men det är ju bra, det betyder ju att jag gjort någon nytta:)

Imorgon är det Fredag, jippie, jag älskar Fredagar. Det är absolut bästa dagen på veckan, så härligt då Daniel kommer hem från jobbet och man vet att vi ska få vara tillsammans dygnet runt i 2 dagar;)

Nu dags för sängen, konstigt nog är jag riktigt trött trots min nap på förmiddagen!

Kram


fortsättning på dagen

Kategori: Vardag


Världens underbaraste lilla Mio!

Ciao!

Vilken knasig natt det kommer bli för min del, vet ni varför? jo jag somnade med Mio på förmiddagen, undrar om Daniel tycker det är ok att han får hålla mig sällskap inatt ? *skratt*
Dagens middag blir ett recept som jag fått av Monica - lax gratäng med parmesan ost.


Nu är det alldeles strax dags för spinning, så skönt ska det bli!

KRAMAR

Utflyktsdag

Kategori: Vardag


Torsdag = utflyktsdag på dagis:)

Hej!

Vad skönt hela familjen har sovit inatt, Nu är energi tankad till tusen:)
Elias är på dagis och Mio sover, Goda vänner ville att vi skulle följa med ut till Birsta men idag ska jag ha en hemma dag med Mio, vi ska planera dagens middag och dessutom behöver jag stryka lite kläder.
Längesen vi hade en riktig pyjamas dag nu.

KRAMAR

Vimpel

Kategori: Vardag


Denna vimpel från Mio möbler blev jag förälskad i, den skulle nog passa perfekt i lilla Mimmsis blivande rum.


God kväll!

Tittar bara in och säger god natt, tänkte försöka lägga mig lite tidigare ikväll, har ingen lust med att dagens påsar under ögonen ska stanna kvar ;)
Dessutom har nu älsklingen plockat fram mitt favorit knäckebröd, dags för fika alltså..

KRAMAR

Onsdagen

Kategori: Vardag





Mina fina stor kille, tänk snart är det fyra år sedan du kom till oss, om du bara visste hur mycket vi älskar dig♥

Hej!

Idag har absolut inte varit någon bra dag, allt som kunnat gå fel har definitivt gjort det. Elias startade dagen med att ramla i trappen, sen brände han sig, mina nya byxor har gått sönder, mitt visa har inte fungerat, mitt fika sällskap avbokade, Mio har inte velat vara i vagnen och så vidare...

men för tusan allt kunde ju varit värre, fallet i trappen gick ju ändå bra och att han brände sig är ju nästan som bortglömt nu, mina byxor är det ju bara att  reklamera och visa kortet fungerar nog imorgon, kanske behövde det helt enkelt en time out;) och fika kan man ju göra vilken dag som helst, och att Mio inte velat vara i vagnen är ju trots allt rätt mysigt, jag menar bebisgos är ju det bästa som finns!

det gäller att tänka positivt,
Jag är definitivt en positiv människa, det kan ingen ta ifrån mig:)


Kanelbullen

Kategori: MIO




Älskar denna pyjamas som var det första plagget jag köpte då jag fick veta att Mio låg i min mage, den är fortfarande för stor, men jag ville så gärna testa den på:)

Hej eftermiddagen!

Om ni visste vilken rolig dag jag och Mio haft med Erica, Jag har skrattat så tårarna runnit flera gånger, finns ingen som jag kan ha så roligt med som henne, önskar bara att jag skulle ha haft kameran med. Och tusen tack för hjälpen med kidsen imorse♥

Ikväll ska jag på en snabb dejt med mamma, tror att jag tar fram bröstpumpen så får Mio stanna hemma med Daniel och Elias istället för att stressa med oss, vart vi ska? det törs jag inte ens skriva *skratt*

Ha en fortsatt härlig dag!

Kramar

Fjärilarna

Kategori: Vardag




Nä men vad har jag runt halsen? jo mitt fina halsband som jag fick av älsklingen från Efva Attling.
Sättet han gav det på, orden han sa, rosorna jag fick, jag är en mycket lycklig tjej. En tjej som är upp över öronen förälskad, i år firar vi 11 år tillsammans och 7 som gifta♥

Kudde

Kategori: Hemma hos oss


Kudde från Åhléns

Tjing!

Nu kan jag slappna av, vi har bilen inlämnad på lackning så dagis lämningen imorgon höll på att gå åt skogen, men min allra bästa vän Erica rycker in, tack så jätte mycket, Daniel har fixat hyrbil åt oss men den får vi vid tolv tiden, vad knasigt det är att vara utan bil.

Måste kolla om det är Idol ikväll? isåfall är min tanke att kidsen ska läggas innan det, eller den äldsta iallafall:)

KRAMAR

I lekparken

Kategori: Vardag









En helt vanlig mamma med två underbara kids

Kategori: Vardag


puss på dig lillebror


Måndag

Kategori: ELIAS

Hej Måndag!

Här hemma har vi precis stekt plättar i en mini stekpanna som Elias och Daniel köpt, tänk att så lite kan göra ett barn så glad♥
Nu tar vi på oss ytterkläderna och går till lekparken och leker.

Tack för igår kväll alla som var här på partyt, super mysigt! och jag lovar att lägga ut receptet på kakan;)

KRAM



En förra veckans utflykts kille i nya Converse ryggsäcken

Happy Söndag

Kategori: Vardag



Hejsan happy Söndag!

Här pågår lite fix inför kvällens barnklädes party- Me and I, spännande ska det bli:)

I övrigt har Söndagen varit lika soft precis som en Söndag ska vara, Vi har varit på Loppis och hunnit plantera lite höst blommor ute.

Lever på igår kväll då jag blev alldeles för bortskämd av min underbara man som överaskade med god  mat och smycke ( precis det jag ville ha, fjärilarna från Attling) Tack Älskling!♥

Nu dags att förbereda fika!

KRAMAR

Barnvagns piff

Kategori: MIO



Ny barnvagns mobil och åkpåse till Mios vagn

God kväll

Kategori: JOSEFIN


Kvällens mama, nya skor och ny odd Molly tröja är på.

God kväll!

Kameran vill inte fungera som den ska, shit oxå vad irriterad jag blir. Måste ta mig en tur till Birsta imorgon så de får kolla vad som blivit galet.

Jag och älsklingen sitter just nu och tittar på nätet och försöker hitta någon fin tapet till vardagsrummet, vem vet kanske går vi crazy och köper någon helt galen färg;)

Är helt slutkörd nu, eller rättare sagt så har jag varit super trött hela dagen och prinsen har inte varit på sitt bästa humör, fyra års trotsen har visat sig lite väl mycket;) Men vad gör väl det, imorgon är en ny dag med nya möjligheter, Och det är ju helg, underbart!

God natt!

trubbel

Kategori: Vardag

Håller på at bli tokig, får inte in bilderna från kameran till datorn, står bara att usb enheten inte känns igen, fast jag gjort det hundra gånger innan.. *suck*

Återkommer så fort det är fixat, förhoppningsvis snart!

spinning

Kategori: Vardag



God kväll!

Du är det visst dags för mitt första spinningspass på typ ett år, wish me good luck, det lär jag behöva.. *skratt*
men så skönt att äntligen få börja röra på sig igen, jag har längtat:)

KRAM

Hej hej

Kategori: Vardag


Jag idag..

Hejsan!

Här hemma har vi en lek stund innan det är dags för middag
Jag och Mio har haft en mysig dag med mamma- bebis fika på Café med Erika och Alfred medans prinsen har lekt på dagis. Dessutom har jag hunnit dammsuga hela övervåningen, puh.. dammsugaren blev min bästa vän då vi satte in ett ljust golv ;)

Efter middagen kommer Robin hit, Danne och Robin ska vara med kidsen medans jag ska på spinning, självklart klarar sig Danne själv men prinsen i huset vill så gärna att Robin ska komma, och vi med såklart♥:) på tal om det måste hinna pumpa mat till Mio.. bäst jag gör det nu...

KRAM

Vitt & svart

Kategori: Hemma hos oss

Vitt & svart här hemma är verkligen min melodi, känner att våran vita lantliga stil håller på att försvinna, och glad är jag för det, jag vill inte ha det som alla andra har det hemma, den lantliga stilen har verkligen exploderat, för mig känns det uttjatat, vitt kommer jag alltid att ha men de riktigt gamla (lantliga)möblerna och sakerna ska jag bevara på ett säkert ställe;) Mitt hem vill jag ska bestå av inrednings detaljer som jag älskar, spelar ingen roll hur de ser ut egentligen bara de är personliga - för oss,  ja ni fattar, jag är helt enkelt trött på allt gammalt lantligt *skratt*

lite bilder på mitt kök som jag är riktigt nöjd med, skulle inte göra något anorlunda om jag fick chansen.









Halsband

Kategori: Josefin Tipsar

Nu har lilla Mios halsband kommit som han fick i dop present av Ingela & co.  En  jätte duktig tjej som heter Johanna, som har hemsidan www.jdolk.se har gjort det av silverlera kolla in här på hennes hemsida och beställ ett du med.
Tack Ingela & co för den fina presenten♥



På silverplattan står det såklart Mio, och den lilla stjärnan är ju bara för söt:)

söndag kväll

Kategori: Vardag

Elias igår kväll på kräft skivan

 

Tjing!

Just nu har vi sällskap av gudfadern, vi har alldeles nyss grillat  korv och ätit för många ostkrokar...

Känns som att vi fått massor gjort idag, vardagsrummet nere är total rivet och taket har fått en första omgång med vit färg. Jippie nu händer det grejer:)

Imorgon startar en ny vecka igen, en vecka som förhoppningsvis kommer bestå av massor av promenader:)

Tack för igår Erica & co!

Stjärn kidsen

Kategori: Dagens Kids





Snabba ryck

Kategori: Vardag

 

 

 

Hemma efter en mysig förmiddag i Härnösand. Nu är vi hemma och byter om, sen iväg snabbt vi är redan sena...

Önskar er en härlig Kväll!

KRAM

Kalas dax

Kategori: Vardag


Bus på Ikea parkeringen igår

Hej Lördag!

Nu sparkar vi igång Lördagen, något vi borde gjort för längesedan men pappan har varit så trött idag.
Nu väntar kalas firande med familjen i Härnösand:) Elias har längtat så efter farbror Axel♥

Hoppas det inte blir regn ikväll då kräftskiva väntar..

KRAMAR

Fredags mys

Kategori: Vardag


kolla in vilken fin Hello kitty burk man fick plocka godiset i på Tempo.

Hej!

Här hemma har jag och kidsen haft världens mysigaste Fredag, med godis och bus. Pappan i huset är på bio med Robin. Nu har båda kidsen somnat och helt plötsligt blev det så tyst och tråkigt, men har en känsla av att Danne borde vara hemma när som helst.

Hoppas alla har en underbar Frededag kväll!

KRAMAR

Lipsmacker

Kategori: Vardag


Elias såg dessa i ett utskick från Åhléns och ville absolut ha dem, så nu går vi runt här hemma med supermjuka läppar dessutom luktar de så gott. Tur att prinsen har så bra smak ;)

Hej Fab Fredag!

Idag är båda kidsen hemma, Fredag = inget dagis för prinsen, Elias tittar på barn tv och äter pannkaka medans Mio sover sin första nap. jag borde passa på att duscha men hamnade istället framför datorn:)

Hela helgen är fullbokad för våran del, med både bio, kalas, kräftskiva har vi tur hinner vi (läs Danne) börja måla taket nere, tänkte iallafall underlätta för honom och åka och köpa färgen, Kidsen behöver nya pyjamaser och strumpor kanske kan vi fixa det på samma tur.

KRAM