Josefins Värld

Ny adress

Kategori: Vardag

Ikea

Kategori: Vardag

Det är visst inte bara jag som blir glad av att åka till Ikea;)

Sveriges sämsta bloggerska..

Kategori: Vardag

Det måste ju bara vara jag hihi.

Har funderat fram och tillbaka och kanske har jag nu kommit fram till vad som blir slutet för denna blogg?

Slutar blogga gör jag inte men jag tror att det är dags för en förändring och när den blir av så ska ni få veta det:)

På återseénde vänner!

KRAM

Välkommen julveckan!

Kategori: Vardag


Idag säger jag välkommen julveckan i ny stickad tröja med glitter från Åhléns.

Jag är super taggad för att åka och titta på Ikeas julrea och se om julkulorna jag vill ha nu är på rea? *snålis*

våran "lilla" katt Lillis har fått ett ryck och pissat tre gånger i våran säng, kattskrälle (som Elias säger) de två första gångerna har hon pissat på täcket men medans täcket var iväg på tvättning sista gången så pissade hon på bäddmadrassen som sen "råkade" bli torktumlad efter tvätten och då krympte, Jippie! måste köpa en ny bädrass nu:( Men vad tusan är det med katten?

kanske får bli en tur ändå....

KRAM

Välkommen snön

Kategori: Josefin shoppar

Firar att snön har kommit (fast jag gärna haft en grön jul) med att beställa ett par till vinterskor till Elias. min tanke är att dessa ska fungera som lite "lättare" skor. Ni vet då man bara ska ner på Ica eller om vinterskorna från Ecco är smutsiga eller på dagis. ja ni fattar hihi

Beställda härifrån

Något nytt fast gammalt

Kategori: Hemma hos oss


Detta skåpet som vi fått i gåva av Maggan & Lennart har nu fått flytta in hos oss. Ända sedan Maggan & Lennart ställde in detta i sitt kök har jag älskat det och gissa vem som blev glad då Maggan sa att det nu fick flytta in hos oss;) Jag lovar att ta bra hand om skåpet och vi tackar såklart med hela vårat hjärta♥

4 advent

Kategori: Vardag

Så här härlig start på dagen hade vi idag med Ingela; William och Melvin:



På eftermiddagen har vi skrivit nästa veckas matlista, spelat tv-spel, hunnit göra en hårinpackning, varit till Birsta och tittat på vagn, och nu återstår bara lite mathandling. sen ska kaminen tändas och tvn på:)
Daniels kommande jobbvecka är hemsk, så jag tror han mår bra av att ta det lugnt och bara mysa.

Tänk på lördag är det julafton..

Lördagmorgon

Kategori: Vardag

vaknade för en liten stund sedan med smink på och linserna i ögonen, härligt? NOT. jag är livsfarlig då jag lägger barnen, jag lyckas alltid somna sagoboken på magen:)

Igår hade jag en helt fantastisk dag:) Elias åkte och klippte sig med mamma och han blev så himla underbart fin med kort hår, *älskade prins*
Jag och Mio var på dejt med Maggan (barnens farmor) och det var så härligt mysigt. Jag hade verkligen ett leende på läpparna hela vägen hem♥
PÅ kvällen hade jag ingen lust att laga mat så Daniel föreslog att vi skulle åka och hämta i driven på Mcdonalds och så fick det bli. ända tills vi kom fram till kassan och insåg att både jag och daniel hade börsen hemma, tur att pappa & mamma var i närheten. och istället för att bara ge oss pengarna så gick vi in allihopa och åt istället.

Idag ska vi satsa på att få lite ordning här hemma K.a.o.a.s är bara förnamnet :)

Har börjat funderat lite smått på vad Mio ska få för sittvagn. Daniel vill ha en Urban Jungle och jag vill ha något som han sitter mot mig i. Är lite inne på en Bugaboo eller Emmaljunga, vi lyckas nog hitta något tillslut som vi båda gillar. denna vagnen vi köper nu kommer att få funka som "shoppingvagn" då vi ska ha stora Emmaljungan hemma. fick jag välja så vill jag att Mimmsi aldrig ska växa ur vita skinn vagnen, har aldrig älskat en vagn så mycket♥ Denna gången behöver jag inte fundera på storleken det är på vagnen ihopfälld då man kan säga att bagageutrymmet nu blivit större ;)

Ses senare!

KRAM

En Torsdag med mamma

Kategori: Jul 11

Min mamma har just nu julledigt  från jobbet och det är så fruktansvärt lyxigt att ha henne ofta hos oss. Daniel jobbar extra mycket nu innan jul och att då mamma är här och hjälper mig mycket med kidsen är verkligen den bästa julgåva jag fått♥

Just nu står middagen i ugnen och mamma och Elias bakar pepparkakor:)

Mio blev vaccinerad imorse, få se hur natten blir ingen feber ännu iallafall:)

Ikväll ska vi ha julmys hela kvällen lång med glögg nybakta lussekatter och pepparkakor, Vi älskar dig mamma/mommo♥

KRAM

Dagen

Kategori: JOSEFIN


Dagens jag i nya mössan från Ester Eleonora som är en present från min mamma, det är underbart med en mamma som har samma smak som mig♥
Hyacinter står lite överallt hemma hos oss, jag älskar doften. Ljuset är nytt och kommer från Butik Annelie.


Idag efter dagis åkte vi ut en snabbis till City/Birsta för att byta en tröja som gått sönder och för att byta själva basen på Mios bilbarnstol som slutat att "klicka" fast, sjukt irriterande att behöva använda bilbältet varje gång, men nu är den bytt och förhoppningsvis kommer den funka som den ska nu:)

Nu är det dags för dagens middag och idag står det "Jessicas examens kyckling" på tavlan:)

Kvällen bjuder på styrelsemöte på dagis och förhoppningsvis ska lite julklappar slås in:)

KRAM

Odd molly pre-spring

Kategori: Josefin Tipsar

Odd Molly pre-spring har nu kommit, underbart! detta kommer bli en härlig vår:)
Detta är en av mina favoriter som absolut ska få flytta in hos mig:)



Finns bland annat på Country Dreams

Lucia

Kategori: Jul 11

Hoppas ni alla haft en underbar Lucia morgon!

Det har vi haft, med sång och fika och världens finaste tomte på dagis. Det blev en tidig morgon och våra barn hade ingen lust alls att vakna i morse då vi haft en vaken natt. Elias har hostat och Mio har varit ledsen. Jag är trött efter natten men så happy över att vara så lyckligt lottad över min fina familj♥

Nu har vi mommo här och vi har precis satt ihop ett pepparkakshus, som rasade ihop en gång, men nu står det på månbordet och ser helt perfekt ut:)




Bling Bling

Kategori: Josefin shoppar

Något som jag älskar med iphonen är att man kan byta skal:) Jag kommer ihåg då man fick sin första mobil telefon för typ hundra år sedan och då var det allra viktigaste att man skulle kunna byta skal på den hihi nu går vi igenom samma sak igen;)

Detta har jag beställt från mirabling.se

Hej hopp..

Kategori: Vardag

Alltså jag förstår inte hur alla mamma- bloggerskor där ute hinner med att blogga flera gånger om dagen? här hemma är det full rulle hela tiden, aldrig i min fantasi hade jag kunnat gissa att det skulle ta så mycket mer tid då jag blev tvåbarns mamma :)
Jag har massor av roliga saker att skriva om och massor av bilder att visa, så håll ut, så fort en ledig stund dyker upp så ska jag blogga ikapp:)

ps. Vi är superstolta här hemma över baby Mimmsi som redan kan sitta själv,( men självklart sätter vi en massa kuddar runt om ifall att han faller) tänk bara 5 månader och en vecka och sitter redan själv, duktiga skruttunge♥ vi älskar dig!

Kidsen

Kategori: Dagens Kids

Full fart här hemma. Mio har lärt sig att komma frammåt i gåstolen och storebror tycker såklart det är jätte kul att sätta saker framför honom så det tar stop. *busungar* Tänk att dessa små människor kan ge så mycket kärlek♥ De bjuder såklart ibland på lite tuffare stunder, man vet att man lever lixom;) men mestadels är de bara så underbara. Att vara mamma åt dessa två är det bästa som finns, mamma älskar er♥



Juldofter

Kategori: Jul 11

Julens dofter är ju verkligen fantastiska, Granen som luktar, saffranet när man bakar, nejlikor i apelsinerna, kanelen på gröten, alla doftljus i juliga dofter. Nu senast läste jag om en spray i en blogg som verkar vara väldigt poppis då den är slutsåld nästan överallt, till slut lyckades jag få tag på en på Magasinkrantz.se.


Detta är alltså ett allrengöringsmedel som luktar kanel och Apelsin. och jag längtar tills den kommer hem hit. Hoppas den bara luktar "Jul" så det inte är nån hemsk rengöringsdoft som blandats i.
Jag återkommer med resultat:)

Hår

Kategori: Josefin Tipsar


Testar nytt Schampoo från Kanebo, och jag måste säga att det är ett av de bästa jag någonsin haft.
Håret blir helt galet rent:)


på tal om hår.. Jag var ju till frissan i Fredags och tog bort den hemska svarta färgen *nöjd*
Aldrig mer färga hemma!

Middag

Kategori: Vardag

Gårdagens födelsedagsmiddag var hur mysig som helst:) Vi åt på Daniels favorit restaurang Tandoori med nära & Kära. Efterrätten åt vi hemma hos oss efter:) Tack för igår alla♥


Viktoria, Robin, Elias & jag

Maggan, Sara, Uffe,pappa,mammma & Axel

Sofia, Daniel & Mio



Vad härligt det är med Söndag. Jag och Mio ligger fortfarande i sängen medans Daniel och Elias är och firar Maximus som fyllt år på Drakborgen:)

Ses senare!

Nytt i sminkväskan

Kategori: Josefin shoppar

Igår då vi var på Ica maxi och Daniel tittade på något med kidsen passade jag på att köpa lite nytt till sminkväskan
Nya ögonskuggor från Maybelline, perfekta till julens festligheter, en ny svart eyeliner (flytande) och juligt nagellack. Tror jag ska testa detta ikväll då vi ska på födelsedags middag för Daniel i City.

På besök hos tomten

Kategori: Jul 11

Elias och William på besök inne hos tomten på Norra berget.
Tack familjen Brandsaeter för sällskapet♥

Julmarknad

Kategori: Vardag

Nu beger vi oss strax mot Norra berget för att gå på Julmarknad. Hoppas det inte är riktigt lika mycket folk som ifjol då det inte fanns några parkeringar.
På Julmarknaden förra året var det massor av snö, men iår är gräsmattorna gröna:) Något som jag faktiskt älskar. Alla bara pratar om hur hemskt det är då det är December och ingen snö har kommit. Jag är totalt tvärt emot. jag älskar att jag inte behöver skotta fram bilen, eller skotta bort snön bakom bilen som plogbilen skottat dit, jag älskar att Elias alla kläder inte är blöta då han kommer in, jag älskar att jag fortfarande kan använda mina dyra höstskor, För mig fär gärna snön stanna borta så länge som möjligt!
Men NU julmarknad i det gröna ;)
KRAM

Fredag igen!

Kategori: Vardag

Här håller vi på att äta frukost innan Elias ska på dagis, Mio ska vara med mamma och jag ska till frissan och bara njuta medans mitt svarta hår blir något ljusare.

Ikväll kommer Sofia och uffe hit och stannar hela helgen:) Elias längtar såklart massor♥ Resten av helgen är riktigt fullbokad med födelsedagsmiddag, julskyltning,barnkalas med mera.

Dags att få kidsen påklädda:)

Ses senare
Kramar

Köksdrömmar

Kategori: Vardag







Vem skulle inte vilja tillbringa massor av tid i köket om man hade dessa saker? Undrar fortfarande om tomten läser här, hihi

Alla dessa saker kommer från Bagaren och kocken och du kan klicka hem dem här

Förmiddagen avklarad:)

Kategori: Vardag



Nu är vi hemma igen allihopa. Jag och Mio åkte iväg till stan då vi lämnat Elias på dagis för att äta lunch med pappa. Efteråt hann vi med att köpa en julklapp.
På tal om julklappar, jag planerar en tur till staden på landet ikväll för att köpa de sista.

nu lek innan middagen ska fixas.

Kram

God morgon

Kategori: Vardag


God morgon vänner!

Man blir verkligen effektiv som två barns mamma, vem var det som sa att man bara kan göra två saker samtidigt? här bloggar jag, pratar i telefonen, leker med Mimmsi och pratar med Elias:)

Vi är sena till dagis idag, så nu är det bäst vi stressar iväg.

KRAMAR