Josefins Värld

Köks detaljer

Kategori: Hemma hos oss


Hyllan i köket, jätte dåliga bilder, jag vet, jag tog bilderna med webbkameran eftersom jag lyckats slarva bort laddaren till vanliga kameran i flytten..

Dessa glas i melamin från rice är mina absoluta favoriter:) och dessutom kan ju Elias dricka ur dem utan att man behöver oroa sig för att de ska gå sönder. Jag va in på Nordljus idag och där hade de fått in massor från rice, så jag har en känsla av att jag måste vädra mitt Visa snart ;)
Fatet/skålen i bakgrunden är oxå från rice och det har jag fått i present av min älskade syster Sofia. hon hade nog tänkt att jag skulle använda det som Muffins tallrik men just nu fungerar det som fruktfat.

Mina älskade glasmuffins! vad skulle jag göra utan dem? helt klart mina stora favoriter i köket. Den rosa är alldeles ny, den fick jag av Sofia härom dagen♥

Väggorden i köket.

Lillis i köket:)

Morsdag

Kategori: Vardag

Grattis alla mammor på våran dag!


Dessa två, självklart rosa paket fick jag av mina prinsar idag♥


Och i va världens finaste Hello Kitty silver örhängen och..

.. en rosa Hello Kitty väckarklocka. Jippie! allt med Hello kitty är underbart!

Tack mina älsklingar,  ni är de bästa. Jag älskar er♥

Idag har vi..

Kategori: Vardag

♥Haft världens underbaraste sovmorgon med hela familjen
♥ätit god frukost
♥lekt ute i det härliga vädret
♥ätit pannkaka med hallon och grädde
♥klippt gräset

Gissa vad?

Kategori: Vardag

Världens bästa Uffis har varit här ikväll och nu funkar min lillla rosa dator som den ska igen. Jippie!!

Ni som missat det så hällde jag ju ut ett glas juice över datorn för ett tag sen. Men efter att jag först haft den på operation hos svärfar och sen hos uffis så mår den nu prima ballerina! * happy,happy* Allt funkar precis som det ska:)

Tack alla underbara som hjälpt mig♥

Mysig surprise

Kategori: Vardag


Bästaste grannen Erika va alldeles nyss hit med inflyttnings present till oss. Tack snälla underbara Du är verkligen en toppen granne och vän♥

Hemmafrun har bakat igen

Kategori: Muffins & Andra Bakverk

Rabarber Muffins

150 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
ca 150 g rabarber, gärna av lite
smalare sort
1/2 msk mjöl
ev turkisk yoghurt eller
matyoghurt

 

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör smör och socker poröst, det går enkelt med elvisp. Blanda i äggen ett i sänder.

Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver och rör ner i smeten.

Skala och skär det mesta av rabarbern i cirka centimeterstora tärningar. Skaka dem med mjölet. Vänd ner rabarbern i muffins­smeten.

Skär några centimeter långa bitar av resterande rabarber till garnering. Fördela smeten i formarna med hjälp av ett par skedar. Fyll inte ända upp. Tryck ner en bit rabarber på toppen av varje muffins. Grädda i cirka 15 minuter i små muffinsformar. Låt svalna.

Klicka eventuellt lite tjock yoghurt på muffinsarna när de serveras.

 

 

Recepetet kommer från DN

 

Natti natti!

Kategori: Vardag

Har alldeles nyss betalat månadens räkningar/räkning hehe. Daniel tycker att jag är så töntig när jag säger att jag ska betala mina räkningar.. han säger att det låter som att det är jätte synd om mig som måste betala en enda räkning på en månad- Till Telia. Jaja jag vet jag har det lyxigt Daniel, men det är ju för att du är en sån underbar man ;) och dessutom drar de ju facket på autogiro.. :)

På tal om Daniel saknar honom jätte mycket han är i iväg på utbildning nu några dagar och kommer inte hem förrens på Lördag. Daniel har till och med turen att han ska få hälsa på min farmor och farfar på vägen. FUSK! jag vill oxå träffa dem. Men förhoppningsvis träffas vi till sommaren?

Imorgon ska vi fortsätta lägenhets städande så vi blir klara nån gång och kan ägna oss åt roligare saker :) Jisses vilket kaos det blir när man flyttar,men ändå hade jag aldrig i min vildaste fantas kunnat ana att det skulle bli så här kaotiskt. Just nu lever vi i ett hav av flyttkartoger iallafall på nedre våningen.. och dessutom är det bara såna där trevliga kartonger frånbörjanvaalltsorteratmenpåslutetförsvannmotivationen kartonger. det vill säga allt är huller om buller.

Men vet ni? Trots alla kartonger,flyttstädningsar,räkningar/en som ska betalas;) är jag världens lyckligaste. För mig leker livet och allt detta på grund av min underbara familj. Kärleken är oändlig♥

Och eftersom bilder på vårat nya hem har efterfrågats, ska jag ta mig i kragen och ta lite bilder nån dag måste bara få upp gardinerna först.
Faster Ullis, nu har jag oxå köpt en vit Ektorp soffa från Ikea. tänkte på dig då:) Har du förresten dina kvar?

Nu ska jag sluta skriva en massa strunt och gå på dejt med John Blund istället!

ses imorgon
ciao








God morgon Onsdag

Kategori: Vardag

Just nu sitter vi och äter frukost, jag ska alldeles snart åka till tandläkaren på en årlig kontroll, prinsen ska få vara hos moster medan:)

Senare idag måste jag fortsätta städa ur lägenheten,  Usch vad tråkigt...

Vad bjuder eran Onsdag på tro?


Happy Onsdag

Tjohoo

Kategori: Vardag

Jisses vilken lång bloggpaus jag tagit.. men förhoppninsgvis är jag på gång igen nu :)

Kan meddela att vi har flyttat in i huset och vi trivs som fiskar i vattnet:)

Och gissa vad jag bloggar från?? Jo min lilla rosa dator, den lever ännu, men mår nog inte riktigt hundra bra ännu..

Längre inlägg än så här blir det tyvärr inte ikväll....

Sov gott

kramar

snart är en vecka med en massa sjukdomar förbi :)

Kategori: Vardag

puh vilka dagar vi haft denna veckan, Nästa vecka hoppas jag att vi alla är friska! Jag trodde verkligen att faran va över med Daniel men tydligen hade jag fel för igår kväll blev han sjukare än någonsin:( jätte hög feber och hosta och tyvärr har det hållit i sig hela dan idag oxå. Men trots sjukdom och elände har jag iallafall varit iväg och jobbat i några timmar. skönt att komma iväg hemifrån en stund.

ikväll ska vi bara slöa, äta en massa godis och titta på melodifestivalen.

ha en härlig lördagkväll!


Hemma hos Jessica igår kväll


Elias älskar Jessicas katt Selma


Jessica och Elias matar Selma med skinka

TGIF

Kategori: Vardag

Inatt har vi sovit hos mormor och morfar:) Daniel va så himla dålig igårkväll. Och eftersom vi är den perfekta frun och barnet;) packlade vi ihop oss och åkte så älsklingen skulle få vila och bli frisk fort. Och det verkar då ha gjort susen för idag är han på jobbet:)
Hur vi har haft det behöver jag inte ens skriva om det har varit som vanligt- Helt underbart! Elias är verkligen fäst vid mormor♥

Lite shopping hann vi med igår kväll. men bara en kort sväng på Birsta. men jag hann få med mig två linnen hem:)

Idag ska vi bara sysselsätta oss med utelek och kanske kan jag lura med mig Daniel ikväll för att handla lite plant?

Njut av att det är Fredag:)

kramar


Nytt linne/tunika från Indiska. Denna stod det bara Josefin på och dessutom hade de fått in den igår. Tycker att den känns lite Odd Molly. Denna ska jag absolut använda flitigt till jeans och ballerinor.

suddig bild, jag vet:) denna hittade jag på Lindex och den är precis så där romantisk som jag älskar♥

Torsdag

Kategori: Vardag

Idag har det varit en lite annorlunda dag. Jag och Daniel klev upp redan vid sju medans Elias valde att sova till halv  tio Daniel kände redan då han vaknade att han va förkyld. och efter att han tagit tempen som visade nästan 39 grader valde han att stanna hemma. Och en sak ska ni veta (ni vet säkert redan) att det är inte lätt att ha en förkyld karl hemma... jisses vilket gnäll haha Hur som helst är ju Daniel en riktig arbetsnarkoman så redan nu är han på jobbet IGEN!

Men en liten tur ut på förmiddagen har vi hunnit med iallafall. Vi gjorde upp en eld och brände kartonger och en massa värde papper som man inte vill slänga i en vanlig soptunna.
Vi tog oss även tid att städa ett skåp i sovrummet inför flytten. många skratt blev det eftersom vi  hittade en massa gamla foton på oss. Vilket underbart liv Daniel och jag levt och det bästa är ju att det bara blir bättre. Jag är så glad att jag träffade Daniel. Utan honom och Elias vore jag inget♥

Nu ska vi ta en smothie till mellis, kanske tar jag en sväng till stan sen med mammsen, om Daniel inte väljer att fara och jobba, vilket jag antar..

Kramar


Förkylda familjen eldar kartonger och papper

Elias va helt rätt ute, han tyckte att vi behövde ved då vi skulle elda, sötungen♥

Att åka bil med pappa är så roligt...

... och att sparka boll med mamma


.

Dagen i bilder

Kategori: Vardag


Idag startade vi dagen med en massa bus. Elias är en specialist på att stöka ner Men idag ser jag det som nån positivt eftersom det betyder att han snart är helt frisk:)

♥Världens underbaraste♥

Eftersom vi varit hemma så många dagar nu valde vi att ta en snabbis till "nedre" stan

Vi köpte sandaler till Elias på Vincent

Och en Molo body på 50% på Toddler. självklart va vi tvugna att testa det då vi kom hem:)

Utelek har vi oxå hunnit med. Det är Elias måste på en dag- Att vara ute och leka med traktorerna

Så underbar♥

Nu återstår middag,pencillin, dusch, mys, Greys, sen sängen..

kramar

Öron och hosta

Kategori: Vardag

Gårdagen va verkligen ingen höjdare! Elias blev bara sämre och sämre, han hostade och tog sig på ena örat hela tiden. Slutade med att jag ringde primärvårdsjouren (som dessutom hade bytt lokaler till gamla kommunhuset, det hade jag helt missat) Vi fick en tid vid sex och jag måste säga att herrgud. att byta lokaler verkar vara det bästa de någonsin gjort, klockan tio över sex va hela pojken undersökt, recept skrivet och vi va på väg ut igen. Det kallar jag snabbt! mina tidigare erfarenheter (mest erfarenheter då jag va gravid och låg på sjukhuset ofta) är typ vänta minst 3 timmar innan du ens kommer in i ett rum..  Men detta verkar de fått ordning på, eller hade vi bara tur??

Stackars lilla prinsen har iallafall fått öroninflamation. Så igår kväll startade vi med penicillinkuren. Förhoppningsvis är han snart bra igen. Jag saknar min busiga/tokiga/omöjliga Elias.  Jag önskar så att jag kunde fått det onda istället!

/


God morgon Måndag!

Kategori: Vardag

Imorse vaknade vi av  Elias höll på att hosta ur sig lungorna, stackare det vore så mycket bättre om jag hade fått hostan istället.

Undrar vad vi ska hitta på idag? Antar att ingen vill umgås då vi är förkylda? Kanske tar vi en sväng till huset och packar upp lite saker?? Men jag antar att Elias hellre vill leka?
Elias har absolut inte tålamod att vara i huset längre tider för tillfället. Så fort han har kollat läget: har det hänt nått nytt? Eller har jag fått några nya leksaker? Så börjar han dra i mig, skaka på huvudet och peka på dörren. Då är det lixom kört bara att fara hem..  Elias är en bestämd liten herre!

Nu ska korvstroganoff och ris tillagas, hoppas att Elias väljer att äta idag oxå.

♥Lilla prins, mamma älskar dig♥


kärleken är oändlig

Presenter

Kategori: Vardag

Igår kom Elias farmor och faster Emma med lilla Amanda förbi i huset och tittade på alla resultat:) och med sig hade de en jätte fin tröja till Elias. tack snälla för att ni tittade förbi, det värmde♥

Daniels moster Malin & CO hade skickat med en bok till Elias, tack snälla♥ har en känsla av att boken kommer bli sönderläst snabbt:)


nya tröjan

Boken

Hittade denna mössan till Elias från Ida t på Pirum parum häromdagen. I love It! precis i min smak. Elias är så himla fin i ljusblått/blått. Tur eftersom det är en av mina favoritfärger ;)

Hos mormor och morfar

Kategori: Vardag

Trots denna dumma förkylning valde vi att åka till mamma och pappa ikväll på grillning. Och det va ett klokt beslut. mamma har tagit hand om prinsen och jag har fått lite tid för mig sjäv för att hinna pusta ut. Antar att många funderar på om jag inte har en karl som hjälper till?? Och det har jag självklart men just nu tar hus renoveringen upp så mycket tid- för mycket tid men snart så.. och det tar på krafterna att ta hand om en sjuk prins som varken velat äta eller sova på nätterna.
Men jag tackar gudarna för att jag har en sån underbar familj som alltid ställer upp♥

På tal om äta. Elias har ätit ikväll- makaroner. måste ha varit för att mormor och morfar hade köpt en ny traktor och en bok till honom;) tack snälla.

Elias har kommit på ett nytt ord som han använder typ jämt- Botapata
vad tusan kan det betyda???



Prinsen för några dagar sedan då vi åt vindruvor på verandan i huset

Dags för ett besök på Ikea

Kategori: Josefin Tipsar



Ikea i all ära.Dessa ska absolut inhandlas!

Uppiggande Muffins och Tårta

Kategori: Muffins & Andra Bakverk


Vem blir inte glad av färgglada muffins? Dessa gjorde jag till Elias 1 årskalas. De skulle egentligen ha blivit mer babyblåa men detta va det närmaste jag kom dagen till ära, Man kan ju inte lyckas jämt ;)


Då det kom till tårtorna "ballade" jag ur och köpte från Eclair. Och visst blev de fina och dessutom goda. Nästan som att jag gjort dem själv ;)

söndag

Kategori: Vardag

lilla prinsen är fortfarande sjuk. Men febern är tack och lov borta.Problemet är bara att han vägrar att äta och har en jätte hemsk hosta. Imorse va vi så oroliga så vi ringde sjukvårdsuplysningen. de tyckte inte att de va nån fara med att han inte äter, bara han dricker. så ni väntar vi och ser vad som händer. hoppas hoppas att prinsen snart är frisk.

Eftersom jag bara varit hemma nu i flera dagar börjar överskottsenergin smyga sig på. ska jag kanske baka? Men vem vill äta muffins som en förkyld mamma gjort? För just det jag är riktigt förkyld själv, men som mamma hinner man inte riktigt känna efter. Och bra är ju det ibland för då känner man ju sig inte lika sjuk :)

Nu kom pappa in genom dörren. det är formel 1 så nu antar jag att det är dags att hålla sig åt sidan ;)

kramar

Vi vill bli friska

Kategori: Vardag

idag har den riktiga förkyningen (det vill säga snor,slem och nysningar) brutit ut på Elias, huva, det gör så ont i mamma-hjärtat. Men vi tar en dag i taget och förhoppningsvis är vi snart friska igen.


Antar att jag och Elias kommer att vara solo ikväll, Daniel ska skjutsa hem Jimmy till Kramfors och sen antar jag att han åker och fixar i huset.
Elias och jag får titta på Så ska det låta och äta hallonmuffins..  (ja, Anna-karin det är de muffins som vi skulle ha myst med ikväll, snyft)  jag hoppas att vi snart lyckas träffas♥

Det råder ett kaos här hemma som jag antar att ingen tänker städa upp till mig? ;)

Njut av kvällen





Just nu

Kategori: Vardag

Just nu sover prinsen för andra gången idag och det är bra, jag tror bergis på att sömn är en av de bästa medicinerna.
Febern håller i sig och så fort alvedonet släpper så stiger febern upp i över 39. lilla prinsen,jag önskar så att jag kunde ta skiten istället.

vet ni vad? Det sägs att vi ska kunna flytta in nästa helg.. törs man tro på det?? Jag tror jag håller mig ifrån att hoppas för mycket... Men önska kan man ju alltid

Nu ska jag göra iordning korv med bröd till stora hjärtat innan han åker och sliter vidare i huset..

kramar



Denna febertermometer har vi använt flitigt idag. Den är hur bra som helst och visar tempen på 3 sekunder. denna borde alla ha hemma:)

de som jag älskar allra mest

Kategori: Vardag

febern har kommit på besök

Kategori: Vardag

igår kväll kom febern smygandes på prinsen.. och hög som tusan blev den på en gång. själv känner jag att jag är irriterad i halsen,dumma förkylning, men jag antar att vi haft tur som klarat oss så här länge, det är verkligen många som är förkylda nu.
  elias är så himla duktig och leker med nya radiostyrda bilen, som han fick av mormor igår. barn är så otroliga som kan vara så sjuka men ändå så obemärkta på nått sätt.

hur som helst så blir det en mysahemmadag och så håller vi tummarna för att febern snart ger med sig.

kramar

måndag

Kategori: Vardag

all min inspiration att blogga är just nu borta.. jag tror att jag fortfarande sörjer min dator..

idag ska jag och elias åka och titta på köksfläktar, måste hitta en svart, och det är inte det lättaste.  köket är nu äntligen på plats förrutom att vi inte satt dit luckorna. så fint, jag är helnöjd. jag tror vi fick till stilen vi ville ha det vill säga modernt tillammans med lantligt.
kanske ska jag visa er lite bilder senare. men nu ska vi äta lunch och sen bär det iväg till birsta.

njut av måndagen

kramar




bjuder på en gammal bild på mig och elias. tiden går för fort...

daniels favoriter

Kategori: Muffins & Andra Bakverk

choklad muffins

100 g margarin eller smör
2 ägg
2 1⁄2 dl socker
1 1⁄2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver

gör så här

ställ veckade pappersformar i en långpanna eller på en plåt.
smält matfettet och låt det svalna.
vispa ägg och socker pösigt. tillsätt de övriga ingredienserna. blanda till sist i matfettet. fördela smeten i formarna. fyll dem inte till mer än 3⁄4
grädda mitt i ugnen i 200 grader för vanlig och 175 grader för varmluft i ca 10 minuter.


dessa muffins är daniels absoluta favoriter, för mig är det tvärt om.. får aldrig till dem bra, jag inbillar mig att det har nått att göra med att det är så lite bakpulver i dem.. hur som helst så älskar daniel dem och det är ju huvudsaken♥

receptet kommer från sju sorters kakor


dessa fina metallic muffinsformar fick jag i present av mammas arbetskamrat siv, tack snälla♥

Grillning pågår:)

Kategori: Vardag

Just nu är vi hemma hos mamma och pappa hela familjen. vi håller på att grilla, Yummy!
vi har fått en hel del gjort idag:) Daniel har jobbat inne och jag och Elias har kämpat på ute med krattning och rensning av rabatter.

Tror det varit årets varmaste dag idag? Jisses vad underbart det varit! Mera såna här dagar, tack!


igår kväll när vi träffade Ola hos Erica och Robin fick både jag och Elias presenter:)
Elias fick Diesel kläder och jag fick en väska och världens underbaraste Hello Kitty fotlänk.
Snacka om underbar vän, att få presenter hux flux är lyx tycker jag♥
Tack än en gång Ola!

fredag fast det känns som lördag

Kategori: Vardag

imorse va nog hela våran familj trött.. tror inte att nån av oss slog upp ögonen förrens vid 10. men nu är det full fart jag och elias ska bara äta lunch sen ska vi bege oss till huset med lite chokladmuffins som vi bakat till gubbarna. idag ska köket upp,jippie.

bjuder på lite bilder från gårdagen. tack underbara vänner♥


middags dags.


lilla familjen♥


prinsessan ella


robin, jimmy elias och jag


bästa vänner


barnen gillade att titta på djuren




blåbärs muffins

Kategori: Muffins & Andra Bakverk

blåbärsmuffins

100 g smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ekologiska ägg
1 1⁄2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 2-3  dl blåbär

gör så här

sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader för att grädda de små.
smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
vispa ägg,strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
rör ner den ljumma vätskan
blanda vetemjöl,bakpulver,salt och vänd ner det i smeten. placera ut pappersformar i en muffinsplåt och varva smeten med blåbär tills formarna är fyllda till 2⁄3. strö några bär på toppen av varje muffins.
grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter om du gör stora muffins eller 12- 15 minuter om du gör små. prova med en sticka den ska inte vara kladdig.


dessa muffins blev supergoda. jag hade med mina till erica och robin igår,  och de fick jätte bra betyg av alla. vi valde att servera dem med vaniljglass. en perfekt dessert.
tyvärr glömde jag bort i stressen att ta en bild på dem..

receptet kommer från leila, a piece of cake