Josefins Värld

Sista April dukning

Kategori: Hemma hos oss




Jag älskar denna grätängform från Rice som jag fått av min älskling. Det är väldigt sällan den används som just grätängform oftast används den som fruktfat eller dylikt, men ikväll ska den få användas till det som den är till för, nästan iallafall.. ;)

Nya smycken

Kategori: Josefin shoppar





Nya smycken från Guldfynd

Efter påsken kommer påsklov

Kategori: Vardag

Därför är det lite glest med inläggen,  Hur som helst så myser vi på här hemma. Elias har fått min och syrrans gamla lekstuga så just nu är den under ombyggnad:)


Dagarna runt påsk gick superfort, vi umgicks mest med familjen eftersom Sofia och Uffe har varit hemma.På Söndagen fyllde Isak 3 år, så då blev det kalas:) Maria hade bakat världens godaste tårta, så god så jag har kunnat äta den varje dag;) På Måndagen fick vi besök av Elias farmor och farbror Axel:)  Och behöver jag säga att vi ätit alldeles för mycket godis....



Massor av mat har vi såklart oxå ätit;) och jag gjorde mitt livs första smörgåstårta..

Skärtorsdag

Kategori: Vardag

Vad härligt att påsken är här och vi har en massa sköna dagar ledigt tillsammans:)
Idag har Elias och jag varit hos mommo och moffa tills Daniel slutade jobba. Vi har hunnit med en tur till loppis då jag hade ett projekt som jag ville göra:) sen har vi städat ur mamma och pappas lekstuga som ska flyttas hem till oss:)
Middagen åt vi på grillen idag, hade noll lust att börja med middag efter städningen i lekstugan. Just nu är vi inne på en kort paus medans Danne hämtar mer brädor sen ska vi fortsätta att bygga på altanen:)

Hoppas ni andra har en underbar Påsk torsdag!

KRAM

Muffins

Kategori: Josefin shoppar

Igår fick jag världens bästa besök av min svägerska Sara och min svärfar Jerry,  så roligt då man slipper vara själv:) vi åt Ananaspaj och jag beställde  två läppstift från Oriflame som Sara säljer.

Och mitt iallt frågar Sara och Jerry mig om jag sett Muffins tröjan till Elias på Pop, va? Finns där en muffinströja? hur har jag kunnat missa den? Sara visade den på hemsidan och sen var jag helt såld;)
Jag ringde snabbt och lade undan den i Birsta, sen var det bara att vänta på att Danne skulle komma hem:) Tror att vi var där ute 10 minuter innnan de stängde,men tröjan fick jag med mig hem:) (Elias fick vara hema och gosa med mommo& moffa) Efteråt passade vi på att handla mat på Ica Maxi inför påsken:)

Men supertack för tipset Sara och Jerry,hade ni inte sagt något hade den alldeles säkert varit slut då jag hittat den!


Bodyshop

Kategori: Josefin shoppar



Igår inhandlade jag ett nytt kroppsmör på Bodyshop så nu ska den torra frasiga vinterhuden bort, jag älskar verkligen denna doften. Igårkväll tog jag en lång dusch sen smörjde ja in hela kroppen, Daniel bjöd dessutom på fotmassage♥ undrar om han kan tänka sig att göra det varje kväll? ;)

Påskgodis

Kategori: Muffins & Andra Bakverk

Igår då Elias kom hem från dagis bakade vi påskgodis, jätte roligt och enkelt och Elias tyckte såklart det var superkul:) Daniel tyckte nog oxå att det var kul för när jag kom hem från Birsta igår kväll var ena plåten borta... ;)
snacka om "godisråtta":)
Hur man gör dem hittade jag i en blogg som jag hamnade in på av en slump, minns inte ens vad den heter.







Jätte enkla att göra, bara att värma vit chocklad på vattenbad och sen duttar man ut på bakplåtspapper och sen dit med en gul Nonstop.

God morgon Onsdag

Kategori: Vardag



Här hemma kör jag på en soft morgon med tidningsläsning och god frukost.

Är det bara jag som tycker det är skrämmande med allt som händer på kvinnokliniken på sundsvalls sjukhus? Trevlig läsning lixom "Förlossningsvården i länet kan få en svår sommar" känns ju väldigt tryggt och vi som får våran baby precis i värsta semestern, ska man kanske fly till en annan kommun?

Idag ska jag försöka hinna med lite påsk städning och så har jag en känsla av att jag kommer få lite sällskap:)

Imorgon startar påsken, det betyder att hela familjen kommer vara tillsammans i flera dagar, jippie!

Ha en underbar dag!

Kram

Dags för utflykt

Kategori: Vardag

Prinsen har inte gjort annat än att prata om att idag ska de på utflykt på dagis:) Jisses vad han har längtat. Han vaknade såklart supertidigt imorse, tur att pappsen är pigg;) och då var det bara att börja leta ryggsäcken och packa i fika. Det var totalt omöjligt att få i honom frukost innnan de åkte iväg så jag hoppas att han kommer orka gå..
Lilla underbara prins, mamma och pappa älskar dig♥

Kvällen är här

Kategori: Vardag

Varför kan inte diskmaskinen plocka ur och i sig själv? är det bara jag som tycker att det är ett evighetsgöra? ;)

Hur som helst ska nu prinsen duscha (herregud vad smutsig han blir efter en dags lek) sen ska gröt intagas och sen bjuder vi in John Blund:)

Då prinsen somnat och jag har fått ordning på huset igen *skratt* ska jag försöka vara en bra fru till Daniel och inte somna på soffan efter 10 minuter med allt smink på;) är man trött så är man, det är verkligen en speciell trötthet man bär på då man är gravid, man lixom somnar så fort man sätter sig ner.

I övrigt har jag haft ett jätte långt telefonsamtal med min svägerska Sara, tror att vi skulle kunna prata hur länge som helst:)♥ Och på Onsdag så träffas vi, superkul!

Nä till badet med prinsen var det visst..

KRAM

Happy prins

Kategori: ELIAS


Happy prins i nya tröjan och mössan från Blingo, jeansen kommer från Villervalla.

Gult är inte fult..

Kategori: Mio i magen

Inköpslista till bebben

Kategori: Mio i magen

Både jag och Daniel är nu överens om att det så småningom om börjar bli dags att inhandla lite saker till bebben. Då vi väntade Elias hade man ju typ handlat allt precis efter ultraljudet men denna gången är man mycket lugnare, men som sagt nu har vi bara 10 veckor kvar... tänk 10 veckor♥
Skriver en lista över vad jag vet att vi behöver köpa:

  • Bilbarnstol
  • skötbord
  • vagnkudde
  • Blöjor
  • amningspump
  • babygym
  • babysitter
  • nappflakor
  • nappar
  • babyvakt

Vagnen är ju beställd och jag hoppas att den snart kommer:) sen finns det säkert massor av saker som jag inte kommer på just nu, men jag får lägga till mer på listan sen isåfall:)

13 grader i solen

Kategori: Vardag

Vilket superväder det är idag. Vi har redan hunnit vara ute och cyklat och varit iväg och handlat inför kvällen då vi får bästa sällskapet och ska premiär grilla för iår.

Just nu är vi inne för lite lunch och Smoothie :) Och snart får vi sällskap av Elias farfar:)

Daniel är iväg och handlar virke, vi har slitit bort våran ingång/altan, kommer bli så fint då det blir klart:)

sockerbelastning

Kategori: Mio i magen

Sitter just nu på sockerbelastning på vårdcentalen, inte för att jag tror att det är någon fara men de vill ändå kolla med tanke på att systeryster har diabetes.
Lång väntan är det iallagfall- 2 1/2 timme. tur att jag tog med mig datorn i allafall annars hade  jag nog blivit tokig..

Hoppas att min barnmorska mäter magen sen :)

Kram


Gårdagens mama som mästerfotografen Daniel knäppt - Not!  Tror det är bäst att jag använder mig av mästerfotografen Elias i fortsättningen ;) (ser ni vad tjock katten Lillis blivit)
Hur som helst så ville jag visa er min nya Blingo tunika som fick åka på igår när jag och mamma var på våran obligatoriska shopping Torsdag.
Vad jag handlade ska jag visa senare, hittade massor av fint till Elias och lite rea till bebben:)

Härliga dagar

Kategori: Vardag

Känns som det är långt mellan mina inlägg just nu, antar att det är för att det inte händer så mycket spännande ;)
Elias är ute från tidig morgon till kväll och leker eller cyklar medans jag hinner njuta massor av solen och få ordning på gården:)
Vi bor verkligen i ett toppen område Elias leker med grannbarnen och dessutom bor Elias bästis Ines granne med oss:)

Det är längesen jag skrivit det nu: passa på att njuta av livet, det går inte i repris och det blir precis vad man gör det till:)

Kram kram

Hej..

Kategori: Vardag

Dagens första inlägg kommer sent idag.. har haft massor att göra på morgonen, klev upp redan vid sju för att försöka få tag i diverse läkare, inte det lättaste, men nu verkar de flesta ha vaknat till liv och äntligen har jag fått ordning på allt:)

så nu efter en snabb nap på soffan ska jag ta tag i dagen:) solen lyser iallafall lite idag:)

Kram


Mitt hår har fått lite ny fräsch färg..

Ännu en dag då vi bakat

Kategori: Muffins & Andra Bakverk

Herregud detta börjar ju likna en bakblogg ;)

Idag har vi bakat vanilj/butterkaka i långpanna och sockermunkar, när sockermunkarna skulle kokas blev jag tvungen att ringa mamma som är rutinerad;) jag som nybörjare hade nog lätt kunnat elda upp hela köket ;)
Behöver jag säga att båda blev supergoda:)

Så ikväll har jag bjudit in oss hos Therese & co för fika :) Daniel kommer bli tjock om han ska äta allt detta själv, om inte jag och Elias ska äta? tro mig vid det här laget är har vi redan förätit oss *skratt*





God morgon och ultraljud

Kategori: Mio i magen

God morgon!

Dagen började tidigt idag med ultraljud på sjukhuset och allt såg bra ut:)
Bebbben vinkade åt oss och öppnade munnen, Bebisen har tydligen redan lagt sig till rätta med huvudet neråt:)
Läkaren kunde inte riktigt säga hur bebisen låg på venen men som det såg ut så ligger den oftast på höger sida- och där går venen.. men egentligen spelar det ingen roll, jag går igenom vad som helst för pyret♥
Tänk snart är du här hjärtat♥

Idag har vi inga direkta planer, Elias är hemma från dagis då det går magsjuka där, En tur med cykeln utomhus tror jag att vi ska börja med iallafall:)

Kram

Ännu ett vårtecken

Kategori: Vardag

Bagels

Kategori: Muffins & Andra Bakverk



Jag har velat testa göra Bagels så länge, så idag gjorde jag och Elias ett försök. Inte så lätt som man kan tro då man läser receptet, så kanske blev de inte världens snyggaste och hur de smakar? de ska vi testa så fort Daniel kommer hem.
Man kan ju variera sig och sätta vad som helst på dem tex, rosmarin, ost, sesamfrön. Jag och Elias tog rosa Himalaya salt som jag fått av min svärmor:)

Receptet hittade jag i Leilas One More slice.

Kappahl vintage stories

Kategori: Josefin shoppar

Ingen har väl missat att kappahl har släppt en underbar kollektion, jag skulle verkligen vilja ha allt. Men jag har planer på att inte handla så mycket mer kläder just nu medans man bara blir tjockare ;)
Men nått från kollektionen var jag ju bara tvungen att handla så det fick bli denna underklänning:



Kappahl

Vecka 29

Kategori: Mio i magen


Just nu mår jag riktigt bra, har fått lite problem med halsbränna men annars så mår jag bra (om man bortser från svimningarna)
Imorgon ska vi på ett ultraljud för att titta hur bebben ligger. Bebben har ju placerat sig på en stor ven och det är det som gör att jag är så dålig och svimmar och får hjärtklappning. så imorgon kommer de titta hur pass illa pyret ligger. Håller tummarna och hoppas att det ser bra ut!
Bara 11 veckor kvar nu..
Vi längtar så vi spricker!

Så småningom ska vi börja handla allt som bebis kommer behöva, bland annat babyskyddet till bilen, blöjor med mera.

I love you I love you I love you

Kategori: ELIAS





Kvällspromenad

Kategori: Vardag



Oj oj oj

Kategori: Vardag

Vilken storm det är ute! och vi som hade planerat att vara ute hela dagen :( men känner jag prinsen rätt så kommer det bli en cykeltur iallafall:)

Daniel åkte iväg en sväng till Härnösand i morse och jag har strykt våran tvätt medans Elias kollat på barn tv.
Jag skulle egentligen vilja åka ut till Birsta för att gå på Plantagen och köpa lite mer blommor att ha ute, men jag tror det får vänta tills imorgon?

Hoppas ni har en underbar Lördag!

Kram kram


Grönt är skönt

Kategori: Barnrum

Igår då jag och mamma var i Birsta sprang jag på denna filt/ överkast på Hemtex till Elias rum. Egentligen har jag letat ett som är lite tjockare men detta får funka så länge. kostade 199 sek på rea, tror ordinarie pris var 399 sek så ett fynd gjorde jag ju i vilket fall:)

Fredags Mama

Kategori: Mio i magen

Idag har det varit en underbar dag:) Imorse lämnade jag och Daniel Elias på dagis tillsammans och efter det hann vi få lite egentid, inte för att vi gjorde något speciellt direkt, vi var in och tittade på lite saker till bilen, fälgarna ska tydligen fixas ;) ibland är det så skönt att bara vara Josefin med min älskade♥
Sen passade jag på att lifta med Daniel in till stan för en dejt med mamma. Vi styrde vårt skepp mot Birsta, och jag passade på att gå in på jobbet för att meddela att jag nu inte kommer att jobba något mera innan bebben är här:( kommer sakna alla supermycket! Ett par låga vita Converse råkade visst oxå få följa med hem.. + lite annat, dags kanske att strypa kortet ett tag, eller inte ;)

Nu väntar vi på att pappa Danne ska komma hem sen ska hela familjen ha det obligatoriska Fredags myset med godis och något bra på tvn.

Kram kram


Dagens mama
Magen växer så det knakar, undrar vad det är för filur där inne?♥

Blingo

Kategori: Josefin shoppar

Jag hade ju ett Blingo party i Tisdags och jag blev helt såld på deras kläder, både till Elias och mig själv:) Jag kommer absolut bli en "stammis" så jag har redan bokat in ett party till hösten. Kläderna är verkligen supermjuka och jätte fina färger. och snabb leverans var det verkligen för idag låg kläderna i postlådan, Bara tummen upp för Blingo!




En av tunikorna jag köpte med rosa supermjuk halsduk

Cykeltokig?

Kategori: Vardag

Elias väckte oss redan klockan 07.10 imorse,  gissa vad han skulle göra då? Jo cykla, tur att pappan är morgonpigg;)
Behöver väl knappast berätta vad vi gjort största delen av dagen ;) Och nu är det visst dags igen :)

Blåbärspaj

Kategori: Muffins & Andra Bakverk

Pajskal:

150 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl creme fraishe
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
2 ägg
ca 2 dl blåbär

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull på spisen, rör sedan i socker,mjöl bakpulver.
Tryck ut i pajform.

Har du frysta bär? Låt dem stå framme en stund så de hinner tina. Blanda dem med potatismjölet. Rör ihop fraishe, socker, vaniljsocker och äggen.
Vänd sist i blåbären och rör försiktigt om. Allt ska blandas men blåbären ska vara hela.

Grädda ca 20 minuter på 200 grader.
Servera med en klick vaniljglass till.

Ute dag

Kategori: Vardag

Idag har jag och Elias varit ute större delen av dagen, vi åt till och med lunch och mellis ute:) Och på eftermiddagen fick vi besök av Monica och Mollly.♥

Elias har ju  gjort klart för mig och Daniel att han inte har någon cykel som de andra barnen på gatan, så idag hade Elias bokat in en dejt med Moffa (för han har ju massor av pengar, enligt Elias ;)) för att åka och köpa en cykel.
Så just nu, (ja prinsen är vaken ännu) sitter de på golvet och monterar ihop den nya cykeln:) Tänk om man själv hade haft någon som min mamma och pappa då man var liten, lixom bara att ringa till moffa på jobbet så är det fixat;)
Tack snälla ni, Elias är överlycklig♥

I övrigt sitter jag just nu och funderar på vad jag ska bjuda på imorgon på mitt Blingo party? lutar iallafall åt att göra någon vårig paj, antar att det kommer lösa sig imorgon.. och vad roligt vi ska ha, alla mina närmaste vänner kommer att komma♥

Nu ska är det tydligen dags för en provtur på cykeln (inne såklart) detta vill jag inte missa.. :)

Ciao

Tips!

Kategori: Josefin Tipsar


Bästa Aloe vera produkterna!

Propolis doft förknippar jag med något från då jag var liten, typ nån my little pony eller dylikt:) Luktar ljuvligt iallafall och den är perfekt att smörja in magen och händerna med. Mina händer är verkligen totalt förstörda efter vintern med all handtvättning och handsprit (har man kräkfobi så har man..) men nu ska de bli fina igen:)
Jag vet inte  riktigt säkert hur man köper dessa produkter, tror att det är genom party? på vårmässan var de iallfall så pappa köpte hem desssa åt mig igår, När jag köpt de tidigare så känner mamma en tjej som säljer, måste kolla upp detta :)
Propolis kostar 260 sek och tvålen 60 sek, tror jag ;)

Måndag

Kategori: Vardag

Kikar bara in och säger Godmorgon, kommer ett längre inlägg senare.. helgen har varit hektisk och idag är jag trött..
Kram

Sminkande prins

Kategori: Vardag


Elias ville hjälpa mommo att bli sminkad igår innan vi skulle ut och äta:) Visst kan man tro att han gjort det förrut? :)

Gårdagens mama och Restaurang besök

Kategori: Mio i magen


Igår kväll såg jag ut såhär, fast med svart kofta på:)
Endast 90 dagar kvar till bf nu, längtar efter dig bebben♥


Elias hade svårt att bestämma sig för om han ville ha Pizza eller pasta, så det fick bli både och;)

Vi hade verkligen en jätte mysig kväll igår, och jag är så glad över min fina familj♥

Barnklädesloppis

Kategori: Vardag

Idag har jag vigt min dag åt att vara på Loppis och sälja barnkläder, tack underbara syster yster som följde med annars hade jag aldrig fixat detta, I Love you♥ Och tack Ingela för det bästa sällskapet♥

Hur det gick? Jodå sådär, jag sålde ändå hyffsat men det är nog bara att inse att det här med klädloppisar är inte riktigt min grej (kanske inte ens för att sälja saker själv), köpa nån leksak till Elias tycker jag är ok, men kläder? Nope never ever, antar att många rynkar på näsan åt mig nu, eller dömer ut mig totalt, men för tusan det bjuder jag på ;) Och nu har jag ju ändå gjort en god sak, jag har ju sålt massor av Elias gamla kläder :)

Nu ska jag gå och duscha av mig alla "barnklädesloppisloppor" *skratt* sen ska hela familjen ut och äta med Sofia, uffe, mamma och pappa.

Önskar er en härlig kväll!

Kram


Sofia och Ingela fixar med kläderna.

Vårmässan

Kategori: Vardag

Vi tog oss till vårmässan idag:) superkul, inte finns det direkt något att handla men Elias fick ju träffa både Byggare Bob och Mumin och det var ju det viktigaste. Oxå fick vi ju vara med pappa Daniel♥

En grön ring köpte jag iallafall och Elias köpte godis och en ballong, det obligatoriska.. ;)

Nu ska pyjamaserna på, sen så hoppas jag på en härlig kväll framför tvn med min älskade så fort prinsen slagit igen sina blåa:)


April April

Kategori: Vardag

Tänk redan April, Underbart!
Idag ska jag och Elias umgås med dessa:


Mamma och Sofia♥
Undrar vad vi ska hitta på? Daniel jobbar ju på Vårmässan så kanske om det funkar med svimmningarna tar vi oss en sväng dit, Elias vill ju såklart hälsa på Byggare Bob och förhoppningsvis är Mumin där oxå?

Passar på att Önska er en underbar Fredag, Och bäst man ser upp så man inte blir lurad.. ;)