Josefins Värld

Hemmafrun har bakat igen

Kategori: Muffins & Andra Bakverk

Rabarber Muffins

150 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
ca 150 g rabarber, gärna av lite
smalare sort
1/2 msk mjöl
ev turkisk yoghurt eller
matyoghurt

 

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör smör och socker poröst, det går enkelt med elvisp. Blanda i äggen ett i sänder.

Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver och rör ner i smeten.

Skala och skär det mesta av rabarbern i cirka centimeterstora tärningar. Skaka dem med mjölet. Vänd ner rabarbern i muffins­smeten.

Skär några centimeter långa bitar av resterande rabarber till garnering. Fördela smeten i formarna med hjälp av ett par skedar. Fyll inte ända upp. Tryck ner en bit rabarber på toppen av varje muffins. Grädda i cirka 15 minuter i små muffinsformar. Låt svalna.

Klicka eventuellt lite tjock yoghurt på muffinsarna när de serveras.

 

 

Recepetet kommer från DN

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: