Banankaka
Banankaka
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 ägg
3dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
50g valnötskärnor
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 ägg
3dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
50g valnötskärnor
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) el ca 200 grader (vanlig)
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt
3.Mixa bananerna och blanda i smeten, tillsätt äggen
4.Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten
5. Smöra och bröa en form med löstagbar botten. häll i smeten
6. grädda kakan mitt i ugnen i ca 30- 35 minuter
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt
3.Mixa bananerna och blanda i smeten, tillsätt äggen
4.Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten
5. Smöra och bröa en form med löstagbar botten. häll i smeten
6. grädda kakan mitt i ugnen i ca 30- 35 minuter